Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑπειλούν με παραιτήσεις στην ΟΑ

Απειλούν με παραιτήσεις στην ΟΑ

Χάος στα αεροδρόμια της χώρας απειλούν να προκαλέσουν οι 280 περίπου συμβασιούχοι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων της ολυμπιακής Αεροπορίας εάν μέχρι τις 14 Αυγούστου, δεν μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μία τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν καθόλου καλή για την εικόνα…

Χάος στα αεροδρόμια της χώρας απειλούν να προκαλέσουν οι 280 περίπου συμβασιούχοι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων της ολυμπιακής Αεροπορίας εάν μέχρι<...> τις 14 Αυγούστου, δεν μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μία τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν καθόλου καλή για την εικόνα των αεροδρομίων της χώρας, και ειδικότερα των μεγαλύτερων όπως είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και νησιών που λόγω του 15Αύγουστου η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των συμβασιούχων χειριστών, Aλέξανδρο Tσικιντά, ο οποίος μίλησε στο TravelDailyNews, υπάρχουν αεροδρόμια τα οποία δεν έχουν κανένα μόνιμο χειριστή ανυψωτικών και εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τους συμβασιούχους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αεροδρομίου του Ηράκλειο στο οποίο υπάρχουν μόνο 2 μόνιμοι και 28 συμβασιούχοι.

Αναφερόμενος ο κ. Τσικιντάς γενικότερα στους συμβασιούχους της Ολυμπιακής Αεροπορίας οι οποίοι είναι περίπου 3000, τονίζει ότι «οι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων είναι νευραλγικής σημασίας ειδικότητα και θα μπορούσε να γίνει με αυτούς η αρχή». Επίσης καταγγέλει ότι παρόλο που έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΑ κ. Κούκη δεν έγιναν δεκτοί, ώστε να μπορέσουν να συζητήσουν το θέμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024