Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤιμολογιακό πρόβλημα στη μπροσούρα του Thomson

Τιμολογιακό πρόβλημα στη μπροσούρα του Thomson

Σύμφωνα με στελέχη της τουριστικής αγοράς της Αγγλίας, η δεύτερη μπροσούρα για το καλοκαίρι του 2001 του άγγλου tour operator, Thomson θέτει τιμολογιακό πρόβλημα και μάλιστα προκαλεί ρήγμα στην τιμολογιακή […]

Σύμφωνα με στελέχη της τουριστικής αγοράς της Αγγλίας, η δεύτερη μπροσούρα για το καλοκαίρι του 2001 του άγγλου tour operator, Thomson<.> θέτει τιμολογιακό πρόβλημα<...> και μάλιστα προκαλεί ρήγμα στην τιμολογιακή πολιτική και στους κανόνες των τουριστικών πακέτων.
Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε κάθε σελίδα της μπροσούρας ότι 'οι τιμές που αναγράφονται μπορεί να αλλάξουν την στιγμή της κράτησης είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Παρακαλώ απευθυνθείτε στον τουριστικό σας πράκτορα για τις τρέχουσες τιμές'.
Κι άλλοι tour operators έχουν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο των πωλήσεων της τελευταίας τιμής, αλλά έχουν ζητήσει από τους τουριστικούς πράκτορες να απομακρύνουν τις μπροσούρες τους από τα ράφια, και να ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Είναι όμως η πρώτη φορά που ένας tour operator έχει χρησιμοποιήσει μια τέτοια τακτική τόσους πολλούς μήνες πριν από την τουριστική περίοδο.
Η τεχνική αυτή αψηφά τους νόμους για την παραπλανητική τιμολόγηση σύμφωνα με τους αγγλικούς νόμους για την προστασία του καταναλωτή, ιδίως στην περίπτωση που ενώ ο καταναλωτής έχει την μπροσούρα στα χέρια του που αναγράφει μια τιμή, η τιμή που του ανακοινώνεται όταν κάνει την κράτηση είναι υψηλότερη της αναγραφόμενης.
Παρόλα αυτά ένας εκπρόσωπος της ΑΒΤΑ ανακοίνωσε ότι οι tour operators έχουν το δικαίωμα να διαφοροποιούν τις τιμές τους, αρκεί αυτό να γίνεται γνωστό τους πελάτες τους πριν την κράτηση.
Ο πόλεμος των τιμών των tour operators έχει επεκταθεί και στους προορισμούς όπου εκτός από την γνωστή πίεση για χαμηλές τιμές στους ξενοδόχους τώρα αρχίζει να απαιτείται και αποκλειστικότητα, όπως αναφέρεται και σε σχετικό άρθρο του TDN.
Η μπροσούρα δεν περιέχει νέους προορισμούς και σύμφωνα με τον κ. Richard Nealon από τον Thomson η μπροσούρα είναι η συνέχεια της περσινής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024