Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σερβο-Τουρκική κοινοπραξία κατασκευάζει το αεροδρόμιο στο Μπόντρουμ(Αλικαρνασσό)

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Αύγουστος 2006, 00:00

Σερβο-τουρκική κοινοπραξία ανέλαβε την κατασκευή και διαχείριση του νέου τερματικού σταθμού στο τουρκικό αεροδρόμιο Μπόντρουμ, ύψους επένδυσης<...>

60 εκατ. ευρώ και εμβαδού 100.000 τ.μ. Συγκεκριμένα, η αρμόδια τουρκική επιτροπή κατακύρωσε το έργο στη διαχειρίστρια του αεροδρομίου του Βελιγραδίου “Nikola Tesla” και την τουρκική “Teknotes Technological Plants”, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού.

Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Tanjug” ο γενικός διευθυντής της “Nikola Tesla Airport”, κ. Νεμπόισα Νεντέλκοβιτς, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποφέρει στο σερβικό αεροδρόμιο κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, ότι εκτός από την οικονομική σημασία της συμφωνίας, το μεγαλύτερο όφελος έγκειται στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά, μια σερβική δημόσια εταιρία εξάγει την τεχνογνωσία της».

Το συμβόλαιο που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιριών προβλέπει ότι η μεν τουρκική θα επιληφθεί της κατασκευής του τερματικού σταθμού, ενώ η σερβική θα αναλάβει τη διαχείρισή του για πέντε χρόνια, με εκτιμώμενα κέρδη ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το 2007 και να διαρκέσει δύο χρόνια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top