Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΑνασφαλή τα διαβατήρια νέου τύπου (RFID)

Ανασφαλή τα διαβατήρια νέου τύπου (RFID)

Χάκερ με δυνατότητες χρήσης υψηλής τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να «διαβάσουν» αλλά και να αντιγράψουν τα μικροτρίπ ραδιοσυχνοτήτων που περιέχουν τα νέα διαβατήρια που αρχίζουν να εκδίδονται σε Ευρώπη και […]

Χάκερ με δυνατότητες χρήσης υψηλής τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να «διαβάσουν» αλλά και να αντιγράψουν τα μικροτρίπ ραδιοσυχνοτήτων που περιέχουν<...> τα νέα διαβατήρια που αρχίζουν να εκδίδονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αυτό επισήμαναν μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια των υπολογιστών που πραγματοποίήθηκε στο Λας Βέγκας, δύο ευρωπαϊκές ερευνητικές ομάδες οι παρουσίασαν φορητές συσκευές και λογισμικά τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν τα RFID (ετικέτες αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων) και να τα αντιγράψουν.

Θεωρητικά, επισημαίνουν οι ειδικοί, λαθραία συστήματα που αναγνωρίζουν τη χώρα προέλευσης του κάθε διαβατηρίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αυτόματοι πυροκροτητές σε βόμβες που έχουν προγραμματιστεί να εκραγούν όταν περάσει, ο στόχος.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα νέα βιομετρικά διαβατήρια, που ήδη εκδίδονται στις ΗΠΑ, θα πρέπει να προστατεύονται, για παράδειγμα τυλιγμένα σε φύλλα αλουμινίου. Στη Γερμανία ήδη πωλούνται ειδικές θήκες που εμποδίσουν τη μη εξουσιοδοτημένη ανάγνωση.

Λόγω των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στο νέο διαβατήριο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα διαβατήρια θα θεωρούνται έγκυρα ακόμα και χωρίς λειτουργικό τσιπ RFID.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024