Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανασφαλή τα διαβατήρια νέου τύπου (RFID)

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Αύγουστος 2006, 00:00

Χάκερ με δυνατότητες χρήσης υψηλής τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να «διαβάσουν» αλλά και να αντιγράψουν τα μικροτρίπ ραδιοσυχνοτήτων που περιέχουν<...>

τα νέα διαβατήρια που αρχίζουν να εκδίδονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αυτό επισήμαναν μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια των υπολογιστών που πραγματοποίήθηκε στο Λας Βέγκας, δύο ευρωπαϊκές ερευνητικές ομάδες οι παρουσίασαν φορητές συσκευές και λογισμικά τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν τα RFID (ετικέτες αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων) και να τα αντιγράψουν.

Θεωρητικά, επισημαίνουν οι ειδικοί, λαθραία συστήματα που αναγνωρίζουν τη χώρα προέλευσης του κάθε διαβατηρίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αυτόματοι πυροκροτητές σε βόμβες που έχουν προγραμματιστεί να εκραγούν όταν περάσει, ο στόχος.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα νέα βιομετρικά διαβατήρια, που ήδη εκδίδονται στις ΗΠΑ, θα πρέπει να προστατεύονται, για παράδειγμα τυλιγμένα σε φύλλα αλουμινίου. Στη Γερμανία ήδη πωλούνται ειδικές θήκες που εμποδίσουν τη μη εξουσιοδοτημένη ανάγνωση.

Λόγω των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στο νέο διαβατήριο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα διαβατήρια θα θεωρούνται έγκυρα ακόμα και χωρίς λειτουργικό τσιπ RFID.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top