Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κονδύλια για βελτιώσεις σε αεροδρόμια

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Αύγουστος 2006, 00:00

Σημαντικά κονδύλια πρόκειται να διατεθούν για τα αεροδρόμια της Δωδεκανήσου μέσα στα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προγραμματισμών.<...>

Συνολικά μέχρι το 2011, για 27 αεροδρόμια της χώρας, πρόκειται να διατεθεί ποσό 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ριζική αναβάθμισή τους. Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Ροδιακή, για τα αεροδρόμια των Δωδεκανήσων προβλέπονται κονδύλια για τη Ρόδο 29,8 εκατ. ευρώ, για την Κω 20 εκατ. ευρώ, για την Κάρπαθο 30,1 εκατ. ευρώ, για το Καστελλόριζο 7 εκατ. ευρώ, για την Κάσο 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ για την Κάλυμνο 6 εκατ. ευρώ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παράλληλα η πολιτεία προχωράει στην κατάρτιση προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η απελευθέρωση του handling, δηλαδή της επίγειας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών και επιβατών όλων των αεροδρομίων της χώρας. Στα πλάνα της ΥΠΑ είναι η σε βραχύβιο διάστημα προκήρυξη διαγωνισμών όπου θα παρέχεται ταυτόχρονα η δυνατότητα του handling σε ένα μεγάλο μαζί με δύο μικρά αεροδρόμια, ούτως ώστε να μη μείνουν στα “αζήτητα” οι χαμηλής κίνησης αερολιμένες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top