Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

Φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές

Δημήτρης Σταθόπουλος - 08 Αύγουστος 2006, 00:00

Μια στις δύο επιχειρήσεις της περιφέρειας φοροδιαφεύγουν, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τους ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔOΕ) τον Ιούλιο. Ειδικότερα οι ελεγκτές του υπουργείου προχώρησαν σε διενέργεια διεξοδικών ελέγχων σε επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) με έδρα...

Μια στις δύο επιχειρήσεις της περιφέρειας φοροδιαφεύγουν, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τους ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔOΕ) τον Ιούλιο.
Ειδικότερα οι ελεγκτές του υπουργείου προχώρησαν σε διενέργεια διεξοδικών ελέγχων σε επιχειρήσεις

<...>

(μικρές και μεγάλες) με έδρα τη Μύκονο, την Κέρκυρα, την Τήνο, την Κω, τη Σίφνο, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Λαμία, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, την Καλαμάτα, το Γύθειο, τη Σπάρτη, τη Ρόδο και άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και διαπίστωσαν σε 709 επιχειρήσεις που “επισκέφθηκαν” ότι οι 349 έχουν υποπέσει συνολικά σε περίπου 10.000 φορολογικές παραβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουριστική επιχείρηση δεν είχε καταχωρίσει στο βιβλίο κίνησης πελατών για τις χρήσεις 2005 και 2006 περισσότερους από 1.100 πελάτες, ενώ άλλη επιχείρηση στην Πελοπόννησο δεν τηρούσε βιβλία και δεν είχε δηλώσει την ταμειακή μηχανή, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να διαπιστώσει 6.868 παραβάσεις για το διάστημα που λειτουργούσε η εν λόγω επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Oικονομικών Α. Μπέζα, οι προληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους από τα ειδικά συνεργεία που συγκροτήθηκαν προ διμήνου στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top