Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών Προβλέψεων

Θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού «βλέπει» το ΙΤΕΠ

Δημήτρης Σταθόπουλος - 10 Αύγουστος 2006, 00:00

Θετικά κινήθηκε η τουριστική κίνηση τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων όπου ο μέσος ρυθμός αυξήσεως των τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας με αεροπλάνο ήταν 8,3% τον Ιούνιο...

Θετικά κινήθηκε η τουριστική κίνηση τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων όπου ο μέσος ρυθμός αυξήσεως των τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας με αεροπλάνο<...>

ήταν 8,3% τον Ιούνιο και 8,8% τον Ιούλιο, με βασικό χαρακτηριστικό την ομοιογενή αύξηση σε όλους τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Ο ρυθμός από αύξηση 3,2% το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου αυξήθηκε σε 8,1% το επτάμηνο. Σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, αξιοσημείωτη είναι η ανάκαμψη στην τουριστική περιοχή των Ιονίων Νήσων – η οποία κατά τα πρόσφατα έτη γνώρισε ανησυχητική οπισθοδρόμηση. Για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου η αύξηση είναι της τάξεως του 3,5 έναντι -0,7 της ίδιας περιόδου του 2005. Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου η ανάκαμψη είναι αρκετά ισχυρή 7,3% έναντι μείωση 4,7 το 2005. Το ίδιο δε πρότυπο παρατηρείται, κατά μη στατιστικές πληροφορίες, και στον προσφιλή προορισμό των Κυκλάδων.

Πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι τα συναλλαγματικά στοιχεία, στα οποία καταγράφεται βασικώς η επίδοση του αλλοδαπού τουρισμού, υστερούν σε μεγαλύτερο βαθμό, απ’ όσον θα ανέμενε κανείς, έναντι των αφίξεων. Συγκεκριμένα, για το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2006 οι τουριστικές συναλλαγματικές εισπράξεις παρουσίασαν μείωση 4% έναντι αυξήσεως κατά 3,2% των αφίξεων κατά την ίδια περίοδο.

Ειδική αναφορά κάνει το ΙΤΕΠ και στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοικήσεως, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, φαίνεται να περιορίζεται στην είσπραξη του «χαρατσίου» 2% επί των εσόδων των ξενοδοχείων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top