Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤέλη καθαριότητας εποχικών ξενοδοχείων

Τέλη καθαριότητας εποχικών ξενοδοχείων

Πολλές είναι οι περιπτώσεις ΟΤΑ οι οποίοι παρανόμως ζητούν από τα ξενοδοχεία με εποχική λειτουργία να πληρώνουν τέλη φωτισμού και καθαριότητας για όλο το έτος, παρά τα όσα ορίζει σχετική […]

Πολλές είναι οι περιπτώσεις ΟΤΑ οι οποίοι παρανόμως ζητούν από τα ξενοδοχεία με εποχική λειτουργία να πληρώνουν τέλη φωτισμού<...> και καθαριότητας για όλο το έτος, παρά τα όσα ορίζει σχετική διάταξη.

Ειδικότερα η διάταξη αυτή ορίζει ότι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικώς υποχρεούνται στην καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού αναλόγως προς τον χρόνο λειτουργίας και πάντως όχι λιγότερο του τριμήνου. Η διάταξη αυτή καθορίζει τρόπο δίκαιης κατανομής των οικονομικών βαρών μεταξύ των υποχρέων και ανταποκρίνεται απόλυτα στην αρχή της ανταποδοτικότητας των εν λόγω τελών, την οποία και έχει ορθώς σταθμίσει ο νομοθέτης.

Ανεξαρτήτως όμως των ανωτέρω, η παραπάνω διάταξη είναι υποχρεωτικής ισχύος και οποιαδήποτε αντίθετη απόφαση ή διοικητική πράξη συνεδρίων ή συμβουλίων δεν παρέχει νόμιμο έρεισμα για άρνηση εφαρμογής της. Κατόπιν τούτου οι ΟΤΑ υποχρεούνται στην επιβολή των εν λόγω τελών στις εποχικώς λειτουργούσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αναλόγως προς τον χρόνο λειτουργίας τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024