Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ανάπτυξη κρουαζιέρας στο νησί της Ρόδου

Σημαντική αύξηση του τουρισμού από κρουαζιέρες στη Ρόδο

Δημήτρης Σταθόπουλος - 14 Αύγουστος 2006, 00:00

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει διαμορφωθεί η Ακαντιά για να μπορέσει να φιλοξενήσει τα πολλά κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στη Ρόδο. Αυτή η διαβεβαίωση δόθηκε προχτές κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου...

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει διαμορφωθεί η Ακαντιά για να μπορέσει να φιλοξενήσει τα πολλά κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στη Ρόδο. Αυτή η διαβεβαίωση δόθηκε προχτές κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου<...>

του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου καθώς το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή».

Όπως είναι γνωστό, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που επισκέπτονται τη Ρόδο θα είναι σημαντικά αυξημένος σε σημείο μάλιστα κάποιες μέρες συνολικά ο αριθμός των πλοίων που πρέπει να εξυπηρετηθούν στο λιμάνι, να ξεπερνάει τα δέκα.

Δημιουργήθηκε λοιπόν δικαιολογημένη ανησυχία στις αρχές του λιμανιού όσον αφορά την τακτοποίηση όλων των πλοίων καθώς όπως είναι γνωστό οι χώροι δεν επαρκούν. Βέβαια στο υπάρχον πρόβλημα προστέθηκε και ο ελλιμενισμός του πλοίου Διαγόρας το οποίο μπαίνει στη γραμμή της Δωδεκανήσου και θα πραγματοποιεί δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα.

Κατά τη συζήτηση του θέματος έγινε γνωστό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του λιμενικού ταμείου θα φροντίσουν να παρέμβουν σε όσους εκτελούν εργασίες στην περιοχή της Ακαντιάς προκειμένου να τις επισπεύσουν ώστε να είναι έτοιμος ο χώρος να υποδεχτεί μεγαλύτερο αριθμό πλοίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί το φθινόπωρο η τουριστική κίνηση μέσω της κρουαζιέρας θα εκτιναχθεί στα ύψη και μάλιστα θα ξεπεράσει κατά πολύ την κίνηση των κατεξοχήν καλοκαιρινών μηνών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top