Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε υψηλά επίπεδα η ασφάλεια της κρουαζιέρας

Δημήτρης Σταθόπουλος - 21 Αύγουστος 2006, 00:00

Μετά τις τρομοκρατικές απειλές για πτήσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες το Διεθνές Συμβούλιο των Γραμμών Κρουαζιέρας (ICCL) διαβεβαιώνει τους επιβάτες ότι η ασφάλεια των κρουαζιερόπλοιων κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς αποτελεί και βασική προτεραιότητα των εταιρειών.<...>

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η αμερικανική ακτοφυλακή δεν έχει αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας για το ναυτιλιακό τομέα αλλά ούτε έχει αλλάξει την διαδικασία εισόδου των επιβατών στα λιμάνια. Οι επιβάτες πρέπει να συνεχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς με τους πολυάριθμους ελέγχους που ισχύουν ούτως ή άλλως. 

Από την πλευρά τους οι εταιρείες κρουαζιέρας, συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν στη διευκόλυνση του έργου της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) καθώς όπως είναι γνωστό οι επιβάτες της κρουαζιέρας χρησιμοποιούν πολλές φορές τα αεροπλάνα για να βρεθούν στα σημεία από τα οποία θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα τους.

Από την πλευρά τους ο γραμματέας του συμβουλίου κ. Chertoff, ο γενικός εισαγγελέας κ. Gonzales| και η Ένωση Βιομηχανίας Ταξιδιών επεσήμαναν ότι πρέπει να συνεχιστούν τα ταξίδια και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς με τα υψίστης ασφαλείας μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί. Είναι επίσης σημαντικό για τους ταξιδιώτες να ασκήσουν την υπομονή τους καθώς η βιομηχανία της κρουαζιέρας προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις ασφαλείας.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας είναι δεσμευμένη στην παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους επιβάτες και το πλήρωμά της. Τα σκάφη κρουαζιέρας ακολουθούν τα μέτρα ασφάλειας που περιλαμβάνουν:

  1. 100% έλεγχο όλων των αποσκευών
  2. Εκτεταμένο έλεγχο των καταστάσεων των επιβατών και προσδιορισμός τους
  3. Περιορισμένη πρόσβαση σε «ευαίσθητες περιοχές» του πλοίου
  4. Ενημέρωση του U.S. Department of Homeland Security πριν την άφιξη σε αμερικανικό λιμάνι καθώς και αναλυτική ενημέρωση με τις καταστάσεις των επιβατών και του πληρώματος
  5. Ύπαρξη ομάδας ασφαλείας σε κάθε πλοίο
  6. Ύπαρξη ζώνης ασφαλείας γύρω από τα πλοία από την ακτοφυλακή

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top