Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο περιβάλλον κινδυνεύει προειδοποιεί η Greenpeace για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Το περιβάλλον κινδυνεύει προειδοποιεί η Greenpeace για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από το Σίδνεϊ και μετά, φαίνεται πως δεν θα είναι μόνο αθλητικοί αλλά και περιβαλλοντικοί. Οι οργανώτριες χώρες δεν θα ανησυχούν πλέον μόνο για την ανάδειξη του […]

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από το Σίδνεϊ και μετά, φαίνεται πως δεν θα είναι μόνο αθλητικοί αλλά και περιβαλλοντικοί<...>. Οι οργανώτριες χώρες δεν θα ανησυχούν πλέον μόνο για την ανάδειξη του ολυμπιακού πνεύματος, αλλά θα ανησυχούν και για την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος το οποίο επιβαρύνεται από μιας τέτοιας έκτασης διοργάνωση.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace<.> ήδη εφιστά την προσοχή και προειδοποιεί ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες τόσο στην Αθήνα όσο και στο Salt Lake City δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στα περιβαλλοντικά πρότυπα που τέθηκαν στο Σίδνεϊ.
Ειδικά για την Αθήνα η έκθεση της Greenpeace επισημαίνει ότι οι κακές δημόσιες συγκοινωνίες και η πιθανότητα της xρησιμοποίησης, σε πολύ μεγάλο βαθμό, των ιδιωτικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Aγώνων 2004 σημαίνουν ότι οι αγώνες θα επιβαρύνουν την ήδη κακή ποιότητα της ατμόσφαιρας στην Aθήνα.
Ακόμα και οι Ολυμπιακοί του Σίδνεϊ<.> που θεωρούνται οι πιο περιβαλλοντικοί αγώνες, δεν πρόκειται τελικά να πετύχουν τα υψηλά και απαιτητικά πρότυπα που είχαν αρχικά τεθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024