Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιστροφή κλεμμένων αρχαιοτήτων από το μουσείο Γκετί

Επιστροφή κλεμμένων αρχαιοτήτων από το μουσείο Γκετί

Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν δύο κλεμμένα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονταν στο μουσείο Γκετί, μετά την υπογραφήτης μεταβίβασης των τίτλων κυριότητας. Ειδικότερα πρόκειται για την επιστροφή του ανάγλυφου της […]

Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν δύο κλεμμένα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονταν στο μουσείο Γκετί, μετά την υπογραφή<...>της μεταβίβασης των τίτλων κυριότητας. Ειδικότερα πρόκειται για την επιστροφή του ανάγλυφου της Θάσου και της ενεπίγραφης Βοιωτικής Στήλης.

Η σύμβαση για την επιστροφή των αρχαιοτήτων ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης των απεσταλμένων του υπουργείου Πολιτισμού στο Μουσείο Γκετί, στις 17 και 18 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο το ΥΠΠΟ και το Μουσείο Γκετί προέβησαν στην από κοινού δήλωση της συμφωνίας να επιστρέψει το μουσείο τα παραπάνω δύο αρχαία αντικείμενα.

Η επιστροφή των δύο αρχαιοτήτων στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να γίνει σύντομα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνουν στο μέλλον και νέες συνομιλίες, με αντικείμενο την επιστροφή άλλων δύο αρχαιοτήτων που διεκδικεί η χώρα μας από τη συλλογή του μουσείου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024