Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη χώρα

Δημήτρης Σταθόπουλος - 24 Αύγουστος 2006, 00:00

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και τις μεγάλες καταστροφές, σειρά είχε<...>

η Πελοπόννησος όπου τόσο στη Λακωνία όσο και στην Αρκαδία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Στη Λακωνία μόνο, η φωτιά κατέκαψε μέσα σε 4 ημέρες άνω των 20.000 στρεμμάτων ενώ η φωτιά στο Μαίναλο Αρκαδίας απειλεί να κατακάψει τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου του νομού.

Στην περιοχή βρέθηκε από χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας ο οποίος σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής Πελοποννήσου θα προσπαθήσουν να συντονίσουν το έργο της κατάσβεσης. Εντωμεταξύ χθες το πρωί ο νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας άμεσα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μαίναλο Αρκαδίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτρη Πολλάλη ήταν άκρως καθησυχαστικός για την πορεία του τουρισμού της περιοχής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η φωτιά είναι παρελθόν και θα συνεχιστεί κανονικά η τουριστική περίοδος»

Εντωμεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, την Υπουργό Τουρισμού Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Καλατζή, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, τον Υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο και τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, μεταβαίνει στην Χαλκιδική, στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι δεν παρατήρησε καμία ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top