Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔραγασάκης: Αναγκαία η δημιουργία λιμανιού στον προβλήτα της Αγίας Ρούμελης Σφακίων

Δραγασάκης: Αναγκαία η δημιουργία λιμανιού στον προβλήτα της Αγίας Ρούμελης Σφακίων

Την αναγκαιότητα δημιουργίας λιμανιού και αποκατάστασης των υπάρχουσων ζημιών στον προβλήτα της Αγίας Ρούμελης Σφακίων επισήμανε με χτεσινή ερώτηση του στη Βουλήπρος τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, ο […]

Την αναγκαιότητα δημιουργίας λιμανιού και αποκατάστασης των υπάρχουσων ζημιών στον προβλήτα της Αγίας Ρούμελης Σφακίων επισήμανε με χτεσινή ερώτηση του στη Βουλή<...>προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΝ.

«Η περιοχή Αγιά Ρουμέλη της επαρχίας Σφακίων Κρήτης, αποτελεί το χώρο εξόδου από τον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς. Από εκεί διακινούνται ετησίως 350.000 περίπου επισκέπτες. Η περιοχή δεν έχει οδική σύνδεση με την υπόλοιπη Κρήτη. Ο μοναδικός τρόπος μεταφοράς είναι η μικρή ακτοπλοΐα που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με τα Σφακιά» τόνισε ο κ. Δραγασάκης, προσθέτοντας πως: «Παρ` όλα αυτά, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και φορέων της περιοχής, η εικόνα που παρουσιάζει ένας τόσο σημαντικός τουριστικός προορισμός χαρακτηρίζεται από εγκατάλειψη και κρατική αδιαφορία. Δεν υπάρχει λιμάνι ώστε τα πλοία να προσεγγίζουν με ασφάλεια και οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις χειμερινές κακοκαιρίες στους υφιστάμενους προβλήτες δεν έχουν αποκατασταθεί».

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν ο βουλευτής απηύθυνε στους κ.κ. Υπουργούς τα ακόλουθα ερωτήματα:


  1. Αν προτίθενται άμεσα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στους προβλήτες και
  2. Αν προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή σύγχρονου λιμένα στην έξοδο του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024