Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕνημέρωση για τις οικολογικές επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας στην Μεσόγειο ζητά από την Ε.Ε. η Κράτσα

Ενημέρωση για τις οικολογικές επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας στην Μεσόγειο ζητά από την Ε.Ε. η Κράτσα

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον κίνδυνο οικολογικής καταστροφής της Μεσογείου από την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Λιβάνου κατέθεσε πριν λίγες μέρες η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κυρία Ρόδη Κράτσα

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον κίνδυνο οικολογικής καταστροφής της Μεσογείου από την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Λιβάνου κατέθεσε πριν λίγες μέρες<...>η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κυρία Ρόδη Κράτσα, μέλος της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης.

Επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται όχι μόνο στις χώρες αυτές αλλά και στο παγκόσμιο οικοσύστημα, δεδομένου ότι περισσότερα από 10.000 θαλάσσια είδη, καθώς και το 8%-9% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας βρίσκονται στην Μεσόγειο, ενώ ένα στα τέσσερα από αυτά τα είδη ζουν μόνο στα νερά της, η ευρωβουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέγεθος και την εξέλιξη του φαινομένου, για το πως συμμετέχει η Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, αλλά και το πως συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς και με τις όμορες χώρες του Λιβάνου σ’ επίπεδο χρηματοοικονομικό και τεχνικό.

Τέλος, η Ευρωβουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχει ευαισθητοποίηση και συμμετοχή της Ισραηλινής κυβέρνησης στην καταγραφή των επιπτώσεων και στην αντιμετώπιση τους. «Επιτρέπει π.χ. πτήσεις πάνω από την πετρελαιοκηλίδα για τον εντοπισμό, την φωτογράφηση και παρακολούθηση της;» ερωτά χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024