Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μπαντουβάς: Να φτιάξουμε δικούς μας tour operators

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Αύγουστος 2000, 00:00

Την αγανάκτηση των τουριστικών επαγγελματιών ξεσήκωσε το άρθρο του TDN που αναφερόταν στη διεκδίκηση της αποκλειστικότητας μεταξύ των Γερμανών tour operators σε χώρες της Μεσογείου<...> με τίτλο: 'Επιλογή μεταξύ TUI και C&N για τους ξενοδόχους της Μεσογείου'

. Η ηλεκτρονική επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Μπαντουβά που έφτασε στα γραφεία του TDN ήταν καταπέλτης τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στον ευρωπαϊκό χώρο με την καθετοποίηση των tour operators, όσο και για την νοοτροπία και την αδράνεια των Ελλήνων τουριστικών επιχειρηματιών.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπαντουβάς αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:
"Από το τέλος της 10ετίας του 1980 είχα παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό και δεν έπαψα μέχρι στιγμής σε κάθε ευκαιρία βρισκόμενος στα ΜΜΕ να το φωνάζω μήπως και ξυπνήσουν οι με τον τουρισμό ασχολούμενοι, γιατί δυστυχώς οι συνδικαλιστικοί φορείς που μας αντιπροσωπεύουν, ή κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ή εθελοτυφλούν εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα, ή τους ταλαιπωρεί και αυτούς ο Ελληνικός ιός που λέγεται 'ωχαδελφισμός'.
Εγώ τώρα τελευταία προχωρώ ακόμα περισσότερο και λέω, ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει μια μέρα εις την μεταφορά όλων των τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδος από τα Ελληνικά χέρια, σε ξένα χέρια και συγκεκριμένα σε Γερμανικά χέρια, διότι κατ' εμέ μια μέρα θα σταματήσουν οι δύο Tour Operators να απαιτούν exclusivity και η αδηφάγος όρεξη τους θα προχωρήσει περισσότερο, έτσι αφού θα είναι μόνοι τους πλέον σε όλη την Μεσόγειο, σίγουρα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συνεννοηθούν, ποια χώρα θα μποϋκοτάρουν τα επόμενα χρόνια και μαζί πλέον θα βάζουν στον μαύρο πίνακα την χώρα αυτή, την οποία θα απομονώνουν τουριστικά, θα οδηγούν δε εν συνεχεία σε αδιέξοδο και σίγουρη πτώχευση τις τουριστικές μονάδες της και θα εμφανίζονται κάποια στιγμή αφού έχουν μοιράσει την πίτα, ως από μηχανής Θεοί και σωτήρες και θ' αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τις τουριστικές μονάδες αυτές, που με τόσο κόπο, αίμα και προσπάθεια έχουν στήσει επί Ελληνικού εδάφους Έλληνες επιχειρηματίες με Ελληνικά χρήματα.
Εύλογο το ερώτημα: Μα τι περιμένεις μετά την παγκοσμιοποίηση, την ενωμένη Ευρώπη κλπ.;
Περιμένω μια δίκαιη μοιρασιά, δίκαιη κατανομή του πλούτου και όχι 'αρπαγή της μπουκιάς μέσα από το στόμα μας', γιατί αν μας φέρουν σε αυτό το σημείο εμείς εδώ στην Κρήτη δεν θα το έχουμε 'σε πολύ μας' να ξαναπιάσουμε τσι μπαστούνες, τσι πιρούνες, τσι πέτρες και να τσι ξαναπετάξουμε στην θάλασσα.

Πρόταση:

Αφού αυτοί έρχονται εδώ ως απόρροια της Ε.Ε. αλλά και της καθετοποίησης που γίνεται στο Ευρωπαϊκό Τουριστικό Γίγνεσθαι με σκοπό την αρπαγή του ψωμιού από το στόμα μας, γιατί όχι να μην πάμε και εμείς εκεί, ενωμένοι και δυνατοί, ξενοδόχοι και πράκτορες να κτίσουμε τους δικούς μας Tour Operators, τις δικές μας αεροπορικές εταιρίες Charter, κλπ, ώστε να τους αντιμετωπίσουμε με τα ίδια όπλα, αντί να περιμένουμε το μοιραίο ως πρόβατα για σφαγή !!.
Δυστυχώς τα λέω από το 1989 αλλά φοβάμαι ότι απευθύνομαι σε ώτα συναδέλφων μη ακουόντων."

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μανώλης Μανούσος, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Apollonia Beach σε ηλεκτρονική του επιστολή στο TDN ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η κατάσταση αυτή υπάρχει στην Ελλάδα πάνω από δέκα χρόνια και από φέτος έχει επεκταθεί και σε αλυσίδες ξενοδοχείων που ανήκουν η συμμετέχουν οι ανωτέρω tour operators (για άλλες αγορές εκτός Γερμανίας)" και καταλήγει επισημαίνοντας ότι "όσον δε αφορά το θέμα ποιος από του δυο θα επιβιώσει, σας ενημερώνω πως και οι δυο θα επιβιώσουν το θέμα είναι ποιοι από μας θα επιβιώσουν!!"

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top