Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Στις φλόγες τυλίχθηκαν προχτές διάφορες περιοχές της χώρας, με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους τους, αλλά και στις δυνάμειςτης Πυροσβεστικής, που κλήθηκαν να τιθασεύσουν τις φλόγες, […]

Στις φλόγες τυλίχθηκαν προχτές διάφορες περιοχές της χώρας, με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους τους, αλλά και στις δυνάμεις<...>της Πυροσβεστικής, που κλήθηκαν να τιθασεύσουν τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν για ακόμη μια φορά κατοικημένες περιοχές και ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση του Γυθείου, στη περιοχή Κονάκια, στα Ψαχνά Ευβοίας και στον Προυσό Ευρυτανίας, ενώ λίγο η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πύρινα μέτωπα στη Χαλκιδική και ειδικότερα στις περιοχές Κασσανδρινό, Νέος Μαρμαράς και στο ακρωτήρι Αράπης, στο `Αγιον Ορος. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής οι πυρκαγιές, μερικές εκ των οποίων απείλησαν και κατοικημένες περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο με τη συμβολή επίγειων και εναέριων δυνάμεων στο έργο της κατάσβεσης, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες και στη περιοχή Μάνδρα Αττικής, σε δασική έκταση στη θέση Φίχθι στην περιοχή Καραούλι, με τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα τα σπίτια και το έργο της κατάσβεσης να δυσκολεύει από τους ισχυρούς ανέμους. Στη περιοχή έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις πραγματοποιούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή βρέθηκε και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024