Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑξιολόγηση και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των αερομεταφορών ζητά η Κράτσα

Αξιολόγηση και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των αερομεταφορών ζητά η Κράτσα

Την ουσιαστική αξιολόγηση εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας από τις αερομεταφορές, βάσει του Κανονισμού 2320/2002 για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού…

Την ουσιαστική αξιολόγηση εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας από τις αερομεταφορές, βάσει του Κανονισμού 2320/2002 για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, ζήτησε<...>από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, κυρία Ρόδη Κράτσα, με αφορμή τη πρόσφατη αποφυγή τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής τονίζοντας ότι πέντε χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων με μεγάλο κόστος σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό υλικό, ζητεί την ουσιαστική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της εφαρμογής και απόδοσης αυτών των μέτρων, αλλά και την κάλυψη των κενών όπως αυτά αναφέρονται στην πρώτη της έκθεση αξιολόγησης (Σεπτέμβριος, 2005) σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού 2320/2002 για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι το επίπεδο ασφάλειας στην Ε.Ε. είναι εν γένει υψηλό, αλλά όχι ομοιόμορφο, σε πολλούς δε αερολιμένες ο έλεγχος ασφάλειας του προσωπικού εμφανίζει αισθητές διακυμάνσεις και υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του ελέγχου και της προστασίας των αεροσκαφών.

Η κυρία Κράτσα ερωτά αν η πρόσφατη αναθεώρηση του Κανονισμού 2320/2002 σχετικά με τους κοινούς κανόνες στο πεδίο ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας δύναται να καλύψει αποτελεσματικά αυτά τα κενά και ποιες είναι συγκεκριμένα οι νέες προτάσεις της Επιτροπής, σε θέματα όπως η πιθανή αντικατάσταση των ακτίνων Χ από τα CT Scanners που μπορούν να εντοπίσουν όλες τις μορφές εκρηκτικών στις αποσκευές κ.α.

Τέλος, η κυρία Κράτσα ζήτησε από την Ε.Ε. τις εκτιμήσεις της για τα αίτια πρόκλησης των τελευταίων αεροπορικών δυστυχημάτων, αλλά και για την αποτελεσματικότητα της ‘μαύρης λίστας’ στις αερομεταφορές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024