Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈτοιμο το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς

Έτοιμο το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς

Τις πόρτες του Μουσείου Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς στο Δ. Δ. Κερασιάς Δήμου Νηλέως ανοίγει την προσεχή Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2006,για το κοινό η Νομαρχία Ευβοίας. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση […]

Τις πόρτες του Μουσείου Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς στο Δ. Δ. Κερασιάς Δήμου Νηλέως ανοίγει την προσεχή Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2006,<...>για το κοινό η Νομαρχία Ευβοίας. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Νομάρχη Ευβοίας, κ. Θανάση Μπουραντά, του Δημάρχου Νηλέως, κ. Γιάννη Περήφανου και του κ. Μ. Δερμιτζάκη, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αίθουσα του Μουσείου, που νοίκιασε η Νομαρχία Ευβοίας, είναι ήδη έτοιμη με μέριμνα του Δήμου Νηλέως, στην πλατεία της Κερασιάς. Η έκθεση υλοποιείται από τον Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Θεοδώρου, ο οποίος πραγματοποίησε παλαιοντολογικές ανασκαφές στην Κερασιά στο διάστημα 1992-2001.

Στο Μουσείο παρουσιάζονται οι εντυπωσιακοί κερασφόροι ρινόκεροι της Β. Εύβοιας, τα ακεραθήρια, δηλαδή ρινόκεροι χωρίς κέρατα, τα προβοσκιδωτά που περιλαμβάνουν ευρήματα Μαστόδοντων, οι καμηλοπαρδάλεις με τα φημισμένα διεθνώς Ελλαδοθήρια και Σαμοθήρια, τα ποικίλα βοοειδή, τα αιλουροειδή που περιλαμβάνουν τους ισχυρούς μαχαιρόδοντες, οι ύαινες, κλπ. Η παρουσίαση συμπληρώνεται με φωτογραφικό υλικό από τις ανασκαφές, φυλογενετικά και παλαιογεωγραφικά διαγράμματα και ενημερωτικά κείμενα για τα ζώα αυτά που έζησαν στην Εύβοια πριν από περισσότερα 5,5- 6 εκατομμύρια χρόνια όταν ακόμη στο χώρο του Αιγαίου απλώνονταν μια μεγάλη ξηρά.

Παράλληλα υπάρχουν ειδικές προθήκες για ΑΜΕΑ και παιδιά, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για τη δυνατότητα ένταξης στην έκθεση ευρημάτων που θα έλθουν στο φως κατά τις μελλοντικές ανασκαφές.

Η έκθεση χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Ευβοίας και αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών φορέων, να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024