Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ποσοστού της Air New Zealand από την Singapore Airlines

Γιώργος Παπαδόπουλος - 22 Αύγουστος 2000, 00:00

Από τις 8 Αυγούστου η Singapore Airlines<.> κατέχει πλέον το 25% της Air New Zealand<.>, μετά την εξαγορά και του υπόλοιπου<...>

16,7% των μετοχών του αερομεταφορέα της Νέας Ζηλανδίας, αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης, βάσει της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί στις 11 Απριλίου 2000, μεταξύ των δύο εταιριών. Το ποσοστό αυτό είναι το ανώτερο που μπορεί να αποκτήσει ξένη εταιρία, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στη Νέα Ζηλανδία, ώστε να προστατεύονται οι εγχώριες εταιρίες.
Με την εξαγορά αυτή η

SIA<.>

έχει το δικαίωμα να ορίσει τρία διευθυντικά στελέχη της στο διοικητικό συμβούλιο της Air New Zealand, τους: Dr Cheong Choong Kong, Deputy Chairman and CEO, Mr. Michael Tan, Executive Vice-President (Commercial) και Mr. Charles Goode, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SIA.
Επιπλέον η SIA,  μετά την 100% εξαγορά της Ansett Holdings Limited (Ansett) από την Air New Zealand, αποκτά  και ένα στρατηγικό μερίδιο στον αερομεταφορέα της Αυστραλίας, που της επιτρέπει να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της σε αυτή την ήπειρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top