Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτο κυνήγι τρομοκρατών οι βρετανικές αστυνομικές αρχές

Στο κυνήγι τρομοκρατών οι βρετανικές αστυνομικές αρχές

Στον εντοπισμό τρομοκρατών και την εξάρθρωση δικτύων τους έχουν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα οι βρετανικές αστυνομικές αρχές, έπειτα και την παραλίγοτραγωδία στις αρχές Αυγούστου με τα 10 αεροσκάφη – βόμβες. […]

Στον εντοπισμό τρομοκρατών και την εξάρθρωση δικτύων τους έχουν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα οι βρετανικές αστυνομικές αρχές, έπειτα και την παραλίγο<...>τραγωδία στις αρχές Αυγούστου με τα 10 αεροσκάφη – βόμβες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Scotland Yard, πραγματοποίησε έφοδο σε 17 κατοικίες περιοχών στο νότιο, ανατολικό και βόρειο Λονδίνο, ενώ για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η έρευνα και του μουσουλμανικού σχολείου στη νότια Αγγλία. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στόχος των ερευνών ήταν “κάποια κέντρα στρατολόγησης και εκπαίδευσης τρομοκρατών”.

Συνολικά, συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ η αστυνομία έλαβε δικαστική άδεια για την παράταση της ανάκρισής τους ως την προσεχή Παρασκευή για τους 11 εξ αυτών. Μέχρι τότε, η αστυνομία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη εναντίον τους ή θα ζητήσει πρόσθετο χρόνο για ανάκριση. Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα Guardian, ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και μήνες.

Η Scotland Yard διευκρίνισε πάντως από την πλευρά της πως οι συγκεκριμένες συλλήψεις δεν συνδέονται με την πρόσφατη εξάρθρωση δικτύου που είχε στόχο την ανατίναξη 10 δυτικών αεροσκαφών με τη χρήση υγρών εκρηκτικών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024