Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στο κυνήγι τρομοκρατών οι βρετανικές αστυνομικές αρχές

Δώρα Σγάρτσου - 05 Σεπτέμβριος 2006, 00:00

Στον εντοπισμό τρομοκρατών και την εξάρθρωση δικτύων τους έχουν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα οι βρετανικές αστυνομικές αρχές, έπειτα και την παραλίγο<...>

τραγωδία στις αρχές Αυγούστου με τα 10 αεροσκάφη - βόμβες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Scotland Yard, πραγματοποίησε έφοδο σε 17 κατοικίες περιοχών στο νότιο, ανατολικό και βόρειο Λονδίνο, ενώ για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η έρευνα και του μουσουλμανικού σχολείου στη νότια Αγγλία. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στόχος των ερευνών ήταν “κάποια κέντρα στρατολόγησης και εκπαίδευσης τρομοκρατών”.

Συνολικά, συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ η αστυνομία έλαβε δικαστική άδεια για την παράταση της ανάκρισής τους ως την προσεχή Παρασκευή για τους 11 εξ αυτών. Μέχρι τότε, η αστυνομία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη εναντίον τους ή θα ζητήσει πρόσθετο χρόνο για ανάκριση. Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα Guardian, ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και μήνες.

Η Scotland Yard διευκρίνισε πάντως από την πλευρά της πως οι συγκεκριμένες συλλήψεις δεν συνδέονται με την πρόσφατη εξάρθρωση δικτύου που είχε στόχο την ανατίναξη 10 δυτικών αεροσκαφών με τη χρήση υγρών εκρηκτικών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top