Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφωνίες Ελλάδας – Ν. Κορέας στη ναυτιλία και τον τουρισμό

Συμφωνίες Ελλάδας – Ν. Κορέας στη ναυτιλία και τον τουρισμό

Με την υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας και του τουρισμού επισφραγίστηκε η επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Κορέας, κ. Ρο Μου Χιουν, στην Ελλάδα, ο οποίος χτες συναντήθηκε τόσο με τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια

Με την υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας και του τουρισμού επισφραγίστηκε η επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Κορέας, κ. Ρο Μου Χιουν, στην Ελλάδα,<...>ο οποίος χτες συναντήθηκε τόσο με τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, όσο και με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή.

Η συμφωνία για τις θαλάσσιες μεταφορές υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του κορεάτη ομολόγου του, κ. Κιμ Σουνγκ Τζιν, ενώ τη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν από ελληνικής πλευράς η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη- Πετραλιά και από κορεατικής ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου, κ. Μπαν.

Συγκεκριμένα, η κυρία Πετραλιά και ο κ. Μπαν συμφώνησαν την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών όπως τη διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης μέσω των δύο χωρών, την ενίσχυση της αμοιβαίας τουριστικής προβολής μέσω της ανταλλαγής τουριστικών πληροφοριών και διαφημιστικού υλικού και την διευκόλυνση των επενδύσεων Ελλήνων και Κορεατών επιχειρηματιών στους αντίστοιχους τουριστικούς τομείς τους. Παράλληλα οι δύο υπουργοί συμφώνησαν την ανταλλαγή πληροφοριών και εντύπων στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης προσωπικού που απασχολείται στον τουριστικό τομέα και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ταξιδιωτικών τους γραφείων, με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δυο χωρών και την προσέλκυση τουριστών και την προώθηση ταξιδιών από τρίτες χώρες.

“Με την υπογραφή των δύο σημαντικών συμφωνιών ενισχύουμε το ήδη ευρύ θεσμικό πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, “στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του”.

Από την πλευρά του ο κ. Ρο τόνισε πως “οι δύο συμφωνίες βοηθούν την εγκαθίδρυση ενός προτύπου, ενός μοντέλου αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας στους σχετικούς τομείς, οι οποίοι θεωρούνται υψηλής σημασίας και για τις δυο χώρες”, ενώ εξέφρασε την ελπίδα διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών και σε άλλους τομείς, όπως της τεχνολογίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024