Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θα πετάξουν ξανά τα Concorde δηλώνουν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Αύγουστος 2000, 00:00

Πρόσφατα ανακοινώθηκε στο Παρίσι από Γάλλους και Βρετανούς αξιωματούχους η πρόθεση τους να επιτραπούν ξανά οι πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Concorde<.><...>

.
Το ξαφνικό σταμάτημα των πτήσεων μετά από το τραγικό ατύχημα και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους τύπου Concorde έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο των δύο χωρών. Στην Βρετανία πολλά τουριστικά γραφεία αντιμετωπίζουν προβλήματα και κυρίως εκείνα που είχαν προγράμματα διακοπών και πακέτα που στηριζόντουσαν στις πτήσεις με τα Concorde.
Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεϊσό, δήλωσε ότι δεν έφτασε το τέλος των Concorde ούτε το τέλος των πτήσεων υπερηχητικών επιβατικών αεροσκαφών, τονίζοντας ότι η ανάκληση του πιστοποιητικού πτητικής ικανότητας είναι απλώς ένα προσωρινό μέτρο. Επίσης, Γάλλοι και Βρετανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο Λονδίνο και εξέτασαν μέτρα για την επανάληψη των πτήσεων των υπερηχητικών αεροσκαφών.
Στο μεταξύ, οι συγγενείς των 113 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Concorde της Air France ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή κατά της γαλλικής εταιρίας, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 270 εκατ. δολαρίων (περίπου 90 δισ. δραχμές), όπως αναφέρει το BBC.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top