Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ακόμα ένα θραύσμα πίσω στην Ελλάδα

Δώρα Σγάρτσου - 08 Σεπτέμβριος 2006, 00:00

Στην Ελλάδα επιστρέφει εντός των επόμενων ημερών ένα ακόμη θραύσμα, και ειδικότερα αυτό από το διάκοσμο του Γείσου του Ερεχθείου της Ακρόπολης, έπειτα<...>

από απόφαση της Σουηδικής κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας της χώρας, κ. Λέϊφ Παγκρότσκι. στον κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την επίσκεψη του στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το θραύσμα μέχρι πριν από λίγα χρόνια τελούσε υπό την κατοχή μιας Σουηδής καθηγήτριας γυμναστικής, ονόματι Μπρίγκιτ Βίνγκερ Ανγκερ. Η γνησιότητα και η αυθεντικότητά του κομματιού του Ερεχθείου, επιβεβαιώθηκε από εμπειρογνώμονες καθώς και την διευθύντρια του Μεσογειακού Μουσείου της Στοκχόλμης, κυρία Σανέ Χούμπι-Νίλσεν, όταν η κάτοχος του παρατήρησε μια φωτογραφία του Παρθενώνα σε κάποια εφημερίδα, και αποφάσισε να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία. Έκτοτε, φυλάσσεται στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης, όπου μάλιστα διοργανώθηκε και ειδική Έκθεση.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κίνηση της Σουηδικής κυβέρνησης “μεγάλη χειρονομία” και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ελληνικού λαού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top