Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑκόμα ένα θραύσμα πίσω στην Ελλάδα

Ακόμα ένα θραύσμα πίσω στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα επιστρέφει εντός των επόμενων ημερών ένα ακόμη θραύσμα, και ειδικότερα αυτό από το διάκοσμο του Γείσου του Ερεχθείου της Ακρόπολης, έπειτααπό απόφαση της Σουηδικής κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε από […]

Στην Ελλάδα επιστρέφει εντός των επόμενων ημερών ένα ακόμη θραύσμα, και ειδικότερα αυτό από το διάκοσμο του Γείσου του Ερεχθείου της Ακρόπολης, έπειτα<...>από απόφαση της Σουηδικής κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας της χώρας, κ. Λέϊφ Παγκρότσκι. στον κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την επίσκεψη του στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το θραύσμα μέχρι πριν από λίγα χρόνια τελούσε υπό την κατοχή μιας Σουηδής καθηγήτριας γυμναστικής, ονόματι Μπρίγκιτ Βίνγκερ Ανγκερ. Η γνησιότητα και η αυθεντικότητά του κομματιού του Ερεχθείου, επιβεβαιώθηκε από εμπειρογνώμονες καθώς και την διευθύντρια του Μεσογειακού Μουσείου της Στοκχόλμης, κυρία Σανέ Χούμπι-Νίλσεν, όταν η κάτοχος του παρατήρησε μια φωτογραφία του Παρθενώνα σε κάποια εφημερίδα, και αποφάσισε να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία. Έκτοτε, φυλάσσεται στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης, όπου μάλιστα διοργανώθηκε και ειδική Έκθεση.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κίνηση της Σουηδικής κυβέρνησης “μεγάλη χειρονομία” και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ελληνικού λαού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024