Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτο επίκεντρο ο τουρισμός πόλεων

Στο επίκεντρο ο τουρισμός πόλεων

Τη διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού πόλεων City Break Expo 2007, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων (European Cities Tourism) τον Ιούνιο του 2007 ανακοίνωσαν επίσημα χτες…

Τη διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού πόλεων City Break Expo 2007, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου<...>του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων (European Cities Tourism) τον Ιούνιο του 2007 ανακοίνωσαν επίσημα χτες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Αθηναίων , κ. Θεόδωρος Μπεχράκης και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

“H City Break Expo, είναι η μοναδική εξειδικευμένη διεθνής έκθεση για τον τουρισμό πόλεων. Ως εκ τούτου, η διοργάνωση της στην Αθήνα παρέχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της νέας εικόνας της πόλης μας στους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Παράλληλα, θα δώσει την δυνατότητα και σε άλλες ελληνικές πόλεις να προβάλουν το τουριστικό προϊόν τους” υπογράμμισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο δήμαρχος, τονίζοντας πως “η εν λόγω έκθεση είναι αυστηρά επαγγελματική, έχει ως αντικείμενο την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ επισκεπτών και εκθετών και προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”. Αναφερόμενος δε στο συνέδριο ο δήμαρχος ανέφερε πως “θα φιλοξενήσει τους εκπροσώπους περισσότερων από 100 Ευρωπαϊκών πόλεων και θα επικεντρωθεί σε σημαντικά θέματα του αστικού τουρισμού”.

“Ο τουρισμός των πόλεων είναι ένας θεσμός στον οποίο πιστεύουμε, είναι στόχος της νέας τουριστικής πολιτικής την οποία εφαρμόζουμε” επεσήμανε με τη σειρά της στην χτεσινή ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. “Θέλουμε η Αθήνα να γίνει τόπος προορισμού, να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η υπουργός. Όσον αφορά στην έκθεση City Break, η κυρία Πετραλιά τόνισε πως “πρόκειται για μια έκθεση που δίνει την αίσθηση για το πώς θα είναι μια έκθεση στο μέλλον. Δηλαδή το πόσο πιο συγκεκριμένες γίνονται”.

Ο Οργανισμός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΟΤΟΑΑ) λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2005 με εταίρους τον Δήμο Αθηναίων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τον Σύνδεσμο εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει κοινά πεδία συνεργασίας όλων των παραγόντων της τουριστικής οικονομίας της Αθήνας και της Αττικής. Αποστολή του είναι να οδηγήσει στην ανάδειξη μιας νέας και σύγχρονης πρωτεύουσας ικανής να αποτελέσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.

Σειρά δράσεων που θα αναβαθμίσουν τόσο το επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών όσο και την αποτελεσματικότητα της τουριστικής προβολής της πόλης δρομολογεί ήδη ο Ο.Τ.Ο.Α.Α.. Η ομάδα των συμβούλων του Ο.Τ.Ο.Α.Α. έχει ήδη εκπονήσει 2ετές Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη της Αθήνας το οποίο κατηγοριοποιείται σε 4 άξονες που περιλαμβάνουν 14 δράσεις. Οι άξονες δράσεων είναι:


  • Τουριστική Στρατηγική
  • Προβολή και Επικοινωνία
  • Συνεδριακός και Εκθεσιακός Τουρισμός

  • Οικονομική Ανάπτυξη

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024