Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αεροπορικό ατύχημα στο Μπαχρέιν

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Αύγουστος 2000, 00:00

Η Airbus<.> μετά λύπης της ανακοίνωσε ότι ένα αεροπλάνο της τύπου Α320 της αεροπορικής εταιρίας<...> Gulf Air<.>

κατέπεσε στη θάλασσα ανοιxτά του Mπαxρέιν. Το αεροπλάνο εκτελούσε την προγραμματισμένη πτήση GF072 από το Κάιρο της Αιγύπτου στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Mάναμα.
Το αεροπλάνο, σύμφωνα με την Airbus, είχε κάνει 17.177 ώρες πτήσης και περίπου 13.848 πτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 1994 που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στη Gulf Air.
Ήδη μια ομάδα από εμπειρογνώμονες της Airbus πήγε στο Μπαχρέιν για να προσφέρει την βοήθεια της και την συμπαράσταση της στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gulf Air ο αριθμός των επιβατών στο αεροπλάνο ήταν 135 άτομα, εκ των οποίων 63 ήταν Αιγύπτιοι, 34 από το Μπαχρέιν, 12 από την Σαουδική Αραβία, 9 Παλαιστίνιοι, 6 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 3 κινέζοι, 2 Βρετανοί, και ένας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ομάν, το Κουβέιτ, το Σουδάν, και την Αυστραλία. Τουλάχιστον 36 άτομα ήταν κάτω των 18 ετών. Το πλήρωμα ήταν 8 άτομα. Το αεροπλάνο Α320 έχει δυναμικότητα περίπου 150 άτομα.
Τα συνεργεία διάσωσης έφθασαν στον τόπο του ατυχήματος και περισυνέλεξαν 25 νεκρούς.
Η Gulf Air δρομολόγησε αεροσκάφος για να μεταφέρει τους συγγενείς των επιβατών από την Αίγυπτο στο Μπαχρέιν και κάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, προσπάθειες για να επικοινωνήσει με όλους τους συγγενείς των θυμάτων.
Η εταιρία διοργάνωσε χθες συγκέντρωση των συγγενών και των οικογενειών των θυμάτων σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μπαχρέιν, παρουσία όλων των επικεφαλής της, με σκοπό την συμπαράσταση και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.
Σύμφωνα με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Μπαχρέιν, το αεροπλάνο χωρίς να ανακοινώσει κανενός είδους πρόβλημα, λίγο πριν την προσγείωση έκανε δύο κύκλους πάνω από τον αεροδιάδρομο και τελικά στην τρίτη του προσπάθεια κατέπεσε στην θάλασσα, όπου και τυλίχθηκε στις φλόγες.
Το Α320 κατέπεσε κοντά στα αρχηγεία του 5ου στόλου των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 100 ναύτες με μικρές βάρκες και ελικόπτερα από τον 5ο στόλο βοήθησαν στις προσπάθειες διάσωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top