Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑεροπορικό ατύχημα στο Μπαχρέιν

Αεροπορικό ατύχημα στο Μπαχρέιν

Η Airbus μετά λύπης της ανακοίνωσε ότι ένα αεροπλάνο της τύπου Α320 της αεροπορικής εταιρίας Gulf Air κατέπεσε στη θάλασσα ανοιxτά του Mπαxρέιν. Το αεροπλάνο εκτελούσε την προγραμματισμένη πτήση GF072 […]

Η Airbus<.> μετά λύπης της ανακοίνωσε ότι ένα αεροπλάνο της τύπου Α320 της αεροπορικής εταιρίας<...> Gulf Air<.> κατέπεσε στη θάλασσα ανοιxτά του Mπαxρέιν. Το αεροπλάνο εκτελούσε την προγραμματισμένη πτήση GF072 από το Κάιρο της Αιγύπτου στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Mάναμα.
Το αεροπλάνο, σύμφωνα με την Airbus, είχε κάνει 17.177 ώρες πτήσης και περίπου 13.848 πτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 1994 που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στη Gulf Air.
Ήδη μια ομάδα από εμπειρογνώμονες της Airbus πήγε στο Μπαχρέιν για να προσφέρει την βοήθεια της και την συμπαράσταση της στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gulf Air ο αριθμός των επιβατών στο αεροπλάνο ήταν 135 άτομα, εκ των οποίων 63 ήταν Αιγύπτιοι, 34 από το Μπαχρέιν, 12 από την Σαουδική Αραβία, 9 Παλαιστίνιοι, 6 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 3 κινέζοι, 2 Βρετανοί, και ένας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ομάν, το Κουβέιτ, το Σουδάν, και την Αυστραλία. Τουλάχιστον 36 άτομα ήταν κάτω των 18 ετών. Το πλήρωμα ήταν 8 άτομα. Το αεροπλάνο Α320 έχει δυναμικότητα περίπου 150 άτομα.
Τα συνεργεία διάσωσης έφθασαν στον τόπο του ατυχήματος και περισυνέλεξαν 25 νεκρούς.
Η Gulf Air δρομολόγησε αεροσκάφος για να μεταφέρει τους συγγενείς των επιβατών από την Αίγυπτο στο Μπαχρέιν και κάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, προσπάθειες για να επικοινωνήσει με όλους τους συγγενείς των θυμάτων.
Η εταιρία διοργάνωσε χθες συγκέντρωση των συγγενών και των οικογενειών των θυμάτων σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μπαχρέιν, παρουσία όλων των επικεφαλής της, με σκοπό την συμπαράσταση και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.
Σύμφωνα με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Μπαχρέιν, το αεροπλάνο χωρίς να ανακοινώσει κανενός είδους πρόβλημα, λίγο πριν την προσγείωση έκανε δύο κύκλους πάνω από τον αεροδιάδρομο και τελικά στην τρίτη του προσπάθεια κατέπεσε στην θάλασσα, όπου και τυλίχθηκε στις φλόγες.
Το Α320 κατέπεσε κοντά στα αρχηγεία του 5ου στόλου των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 100 ναύτες με μικρές βάρκες και ελικόπτερα από τον 5ο στόλο βοήθησαν στις προσπάθειες διάσωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024