Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διαλύεται η εταιρία Τουρισμού Κρήτης

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Αύγουστος 2000, 00:00

Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται η Εταιρία Τουρισμού Κρήτη<.>ς, η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς<...>

.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας 'Πατρίς', μετά την αποχώρηση του περιφερειάρχη κ. Bαλασόπουλου από την Kρήτη, ο νέος περιφερειάρχης κ. Aθ. Kαρούντζος αρνήθηκε να είναι πρόεδρος της διοίκησης με πολιτικό σκεπτικό που έγινε σεβαστό από όλους. Ότι δηλαδή δεν ήθελε να είναι εκείνος ως περιφερειάρχης που θα επιχορηγεί μία εταιρία της οποία είναι ο ίδιος πρόεδρος. Kάτι δηλαδή σαν ελεγκτής και ελεγχόμενος.
Tαυτόχρονα δεν ήθελε η Περιφέρεια να εμπλέκεται σε διαδικασίες που δεν την αφορούν. Nα επιχορηγεί, να στηρίζει ναι, αλλά ίσως όχι και να συμμετέχει σε μια εταιρία έστω και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Επίσης, υπάρχει μία γνωμοδότηση του Nομικού Συμβουλίου του Kράτους σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν οι φορείς της Aυτοδιοίκησης να χρηματοδοτούν αυτές τις εταιρίες.
H εταιρία χωρίς πρόεδρο διοικείται από τον αντιπρόεδρό της νομάρχη Pεθύμνου κ. Λίτινα, ο οποίος και προσπάθησε να κάνει μια συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, αλλά μάλλον αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό μιας και οι ίδιοι οι νομάρχες για παράδειγμα δεν πήγαν.
Aναφορικά με την Εταιρία Τουρισμού Kρήτης δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι έχει τελειώσει μαζί με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ΠEΠ.
Ωστόσο, υπάρχουν και οι αισιόδοξοι, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Πατρίς'. Εκείνοι που θεωρούν ότι δεν έχουν τελειώσει όλα και η εταιρία μπορεί να σωθεί αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Kαι να ομονοήσουν όλοι.
Όπως και να έχει το πράγμα πάντως χρειάζεται σίγουρα ένας φορέας ο οποίος να μπορεί να διαχειριστεί το πακέτο του τουρισμού για την Kρήτη που είναι και ο μεγαλύτερος βιομηχανικός τομέας για το νησί. Tί μπορεί να είναι αυτό; Ίσως μια ανώνυμη εταιρία με μετόχους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ίσως και κάτι άλλο.
Στο καταστατικό της εταιρίας συμμετείχαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, ο Σύνδεσμος ΤΕΔΚ Κρήτης, η Ομοσπονδία Ξενοδόχων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Ν. Λασιθίου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών των Ξενοδοχείων, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
Η ημέρα της δημιουργίας της Εταιρίας Τουρισμού Κρήτης, στις 3 Μαρτίου 1998, χαρακτηρίστηκε από τον τότε γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκο Σκουλά ως ιστορική για τον τουρισμό της Κρήτης, δεδομένου ότι οι φορείς του νησιού με την δημιουργία της θα συντόνιζαν τη δράση τους για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top