Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος

HELMEPA: Για μια Μεσόγειο χωρίς σκουπίδια

Δώρα Σγάρτσου - 14 September 2006, 00:00

Με το σύνθημα «Για μια Μεσόγειο χωρίς σκουπίδια» καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να δείξουν την ευαισθησία τους στην Παγκόσμια Ημέρα<...>

Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2006, και να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού των ακτών από τα διάφορα απορρίμματα η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), σε συνεργασία με την UNEP (το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών) και τους οργανισμούς MIO – ECSDE (Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη) και Ελλάδα Καθαρή.

Δυστυχώς στη Μεσόγειο καταλήγουν τα απορρίμματα από οικιακές, βιομηχανικές, ναυτιλιακές και αγροτικές δραστηριότητες. Ακόμα και οι πιο απρόσιτες ακτές της Μεσογείου, τονίζει σε ανακοίνωση της η HELMEPA, πλήττονται από τα απορρίμματα, καθώς αυτά μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις λόγω των θαλασσίων ρευμάτων και ανέμων. Η ρύπανση αυτή καταστρέφει το πολύτιμο θαλάσσιο οικοσύστημα και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας.

Στην κοινή αυτή προσπάθεια περισυλλογής σκουπιδιών από ακτές, ποτάμια, λίμνες και από τον βυθό της θάλασσας θα συμμετάσχουν 300.000 εθελοντές από 100 χώρες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία 15 χρόνια 6 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν συλλέξει 50 εκατομμύρια κιλά σκουπιδιών από 272.000 χλμ. ακτών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top