Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία τριών νέων γραφείων για την έκδοση διαβατηρίων στην Αττική

Δημιουργία τριών νέων γραφείων για την έκδοση διαβατηρίων στην Αττική

Τρία νέα γραφεία υποβολής δικαιολογητικών και έκδοσης διαβατηρίων δημιουργούνται στην Αττική, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου…

Τρία νέα γραφεία υποβολής δικαιολογητικών και έκδοσης διαβατηρίων δημιουργούνται στην Αττική, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου<...>Αναστάσιου Δημοσχάκη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και τον άμεσο εφοδιασμό τους με διαβατήρια νέου τύπου.

Συγκεκριμένα, δημιουργούνται στις περιοχές Ζωγράφου, Παλαιό Φάληρο και Μεταξουργείο τρία νέα σημεία παραλαβής δικαιολογητικών και έκδοσης διαβατηρίων. Μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα, 18 του μηνός, ξεκινάει η λειτουργία του πρώτου νέου γραφείου στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο Μεταξουργείο, ενώ τα υπόλοιπα δύο έχουν προγραμματισθεί να λειτουργήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά την πλήρη λειτουργία όλων των Σημείων παραλαβής δικαιολογητικών και έκδοσης διαβατηρίων της περιοχής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, η εδαφική αρμοδιότητα τους θα διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Α.Τ. Καλλιθέας: Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Ταύρου και 3ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων (Πετράλωνα)
  2. Α.Τ. Πατησίων: Δήμος Γαλατσίου και 5ο (Πατήσια) και 6ο (Κυψέλη) Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων
  3. Α.Τ. Παγκρατίου: Δήμοι Βύρωνα, Υμηττού και 2ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων (Ν. Κόσμος – Παγκράτι)
  4. Α.Τ. Ζωγράφου: Δήμοι Ζωγράφου, Καισαριανής και 7ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων (Αμπελόκηποι)

  5. Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου: Δήμοι Π. Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου και Δάφνης

  6. Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής: 1ο (Ομόνοια – Εξάρχεια – Σύνταγμα) και 4ο (Κολωνός) Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων


Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην έκδοση Διαβατηρίων, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύθηκαν από 1-9-2006 τα υπάρχοντα Τμήματα υποδοχής δικαιολογητικών και έκδοσης διαβατηρίων με πρόσθετο αστυνομικό.

Την Παρασκευή, ωστόσο, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ότι λόγω αναβάθμισης και συντήρησης της βάσης δεδομένων και του λογισμικού της Διεύθυνσης Διαβατηρίων έχει μειωθεί ο όγκος των αιτημάτων που δύναται να επεξεργάζεται η Υπηρεσία και ως εκ τούτου παρατηρείται καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των κατατεθέντων αιτημάτων. Η Διεύθυνση λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, προκειμένου ανταπεξέλθει το ταχύτερο δυνατό στις υποχρεώσεις της, ζητώντας όμως παράλληλα την κατανόηση των πολιτών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024