Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού

Οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού

Με επίκεντρο τα σημαντικά βήματα που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας στον τομέα των υποδομών, απόρροια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ολοκλήρωσε την ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο 1ο Αραβοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ…

Με επίκεντρο τα σημαντικά βήματα που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας στον τομέα των υποδομών, απόρροια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ολοκλήρωσε την ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο 1ο Αραβοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ<...> και επεσήμανε ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της Ελλάδος.

Για μια ακόμη φορά η υπουργός επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός διάγει μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο, η οποία συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από έντονη επενδυτική δραστηριότητα. Οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Αττική για την ανακαίνιση ξενοδοχείων, αλλά και για την δημιουργία νέων ξενοδοχείων, έφτασαν περίπου τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Πέρα από την Αττική, στα περισσότερα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, έχει ολοκληρωθεί ένας μεγάλος αριθμός από μικρά και μεγάλα έργα, ιδιωτικά και δημόσια, αλλάζοντας την όψη ολόκληρων περιοχών, αλλά κυρίως αλλάζοντας τις δυνατότητές τους για τουριστική ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα των επενδύσεων αυτών, οι οποίες σήμερα αυξάνονται με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, η Ελλάδα, αργά και σταθερά, επιμηκύνει την τουριστική της περίοδο, καθώς είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές μορφές τουρισμού ολόκληρο το χρόνο, υπογράμμισε η κυρία Πετραλιά.

Αναφερόμενη στα σχέδια ελληνο-αραβικής συνεργασίας, η υπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης των διακρατικών σχέσεων και αποτελεσματικότερης συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με όλες τις χώρες του αραβικού κόσμου, τονίζοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός να διευρυνθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα πιθανά πεδία συνεργασίας, αφού η αγορά των αραβικών χωρών παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ) κ. Γιάννης Ευαγγέλου, έκανε λόγω για τις γενικότερες θετικές προοπτικές τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Αραβικών χωρών. Ώθηση στην τουριστική κίνηση μπορούν να δώσουν, όπως είπε, τα κοινά τουριστικά πακέτα που μπορούν να αναπτυχθούν, προσελκύοντας τουρίστες από τρίτες πιο μακρινές χώρες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024