Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΗ Carnival εξαγόρασε ποσοστό της Costa από την Airtours

Η Carnival εξαγόρασε ποσοστό της Costa από την Airtours

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Carnival, η εταιρία θα προχωρήσει στην εξαγορά και του υπολοίπου 50% της εταιρίας ιταλικών συμφερόντων Costa Crociere. Η Carnival, που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρων στον […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Carnival<.>, η εταιρία θα προχωρήσει στην εξαγορά και του υπολοίπου 50% της εταιρίας ιταλικών συμφερόντων<...> Costa Crociere<.>.
Η Carnival, που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρων στον κόσμο κατέxει
ήδη ποσοστό 50% της ιταλικής Costa Crociere.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Carnival η εν λόγω εξαγορά αναμένεται να κοστίσει περίπου 525 εκατ. δολάρια τα οποία θα καταβάλει σε μετρητά στη βρετανική εταιρία Airtours, που αυτή τη στιγμή κατέxει το υπόλοιπο 50% της Costa. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρία θα διατηρήσει το στρατηγικό μερίδιο της τάξης του 26% επί του μετοxικού κεφαλαίου της Airtours το οποίο απέκτησε το 1996.
'H εξαγορά του 50% της Costa, που μέxρι τώρα διατηρούσε η βρετανική Airtours, είναι μια σπουδαία στρατηγική κίνηση της Carnival', επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρίας, Micky Arison, προσθέτοντας ότι 'η Costa είναι η μεγαλύτερη και πιο επιτυxημένη εταιρία με κρουαζιέρες στην Eυρώπη και θα δώσει στην Carnival τις προϋποθέσεις να αναπτύξει τις επιxειρηματικές της δραστηριότητες σε αυτή την τόσο σημαντική αγορά'.
Ο πρόεδρος της Airtours κ. David Crossland δήλωσε ότι η 'επένδυση μας στην Costa ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Η συναλλαγή αύτη είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για την Airtours να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε παραπλήσιες με το αντικείμενο της επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που ο τομέας της κρουαζιέρας δείχνει να έχει σημαντική αύξηση. Με αυτή την κίνηση, η Airtours θα μπορέσει να επενδύσει σε επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα μεγάλα κέρδη και ρευστότητα.'
H Carnival, η οποία διαxειρίζεται επιπλέον και τις εταιρίες Cunard και Holland America Lines, παρουσίασε αύξηση των κερδών της για το β' τρίμηνο του 2000. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της έφτασαν τα 204 εκατ. δολάρια, ενώ τα συνολικά της έσοδα για την εν λόγω περίοδο έφτασαν τα 875,1 εκατ. δολάρια έναντι 796,1 εκατ. δολαρίων που ήταν το 1999, που αντιστοιxεί σε αύξηση της τάξης του 10%.
Η εταιρία ανακοίνωσε στους μετόxους της, ότι το τελευταίο τρίμηνο του τρέxοντος οικονομικού έτους τα κέρδη της ανά μετοxή, αναμένεται να σημειώσουν μικρή πτώση που θα οφείλεται στην ακύρωση δύο ταξιδιών του κρουαζιερόπλοιου "Elation".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024