Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση κερδών για την Preussag τους τελευταίους 9 μήνες

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Αύγουστος 2000, 00:00

Η Preussag<.>, ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση των κερδών του για τους<...>

9 πρώτους μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρονιάς.
Η οικονομική χρονιά υπολογίζεται από τον Οκτώβριο του 1999 μέχρι τον Ιούνιο του 2000. Η αύξηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, είναι της τάξεως του 19% και τα κέρδη φθάνουν τα 366 εκατ. Ευρώ, ενώ ο τζίρος της εταιρίας σημείωσε αύξηση 32,9% αύξηση φθάνοντας τα 13,9 δισ. Ευρώ.
Η Preussag είναι στην διαδικασία της πώλησης του Άγγλου tour operator Thomas Cook, μετά από πίεση των ευρωπαϊκών κανονισμών περί συγχωνεύσεων, λόγω της εξαγοράς τον περασμένο Μάιο του Thomson Travel, του μεγαλύτερου tour operator της Αγγλίας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Preussag, οι πωλήσεις της εταιρίας μέχρι το τέλος της οικονομικής χρονιάς στις 30 Σεπτεμβρίου θα φθάσουν τα 20 δισ. Ευρώ, πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των κερδών της.
Τα κέρδη αυτού του 9μηνου ήταν αρκετά υψηλά λόγω του μεγάλου αριθμού των κρατήσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες αυτής της περιόδου, που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2000.
Παρόλα αυτά το τμήμα τουρισμού της εταιρίας σημείωσε μια πτώση των κερδών κατά 27% μιας και τα κέρδη ήταν 73 εκατ. Ευρώ έναντι 100 εκατ. Ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 1999. Η πτώση αυτή ήταν το αποτέλεσμα των ζημιών της τάξεως των 72 εκατ. Ευρώ που είχε σημειώσει το τμήμα τουρισμού της Preussag το τελευταίο τρίμηνο του 1999. Το πρώτο εξάμηνο του 2000 όμως η εταιρία έχει σημειώσει κέρδη της τάξεως των 145 εκατ. Ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top