Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οδηγός θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Σταθόπουλος - 25 Σεπτέμβριος 2006, 00:00

Χρήσιμο εργαλείο για τους προσκυνητές που θέλουν να επισκεφθούν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και του Αγίου Όρους, φιλοδοξεί<...>

να αποτελέσει ο οδηγός θρησκευτικού τουρισμού «Θεσσαλονίκη η Αγιοτόκος-Περιήγηση στα χριστιανικά μνημεία του νομού της ευσέβειας», που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κατά την παρουσίαση του οδηγού η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά τόνισε, ότι ο οδηγός καταδεικνύει τον θρησκευτικό πλούτο της Θεσσαλονίκης, για την οποία τα πολύτιμα μνημεία βυζαντινού ορθόδοξου πολιτισμού συνιστούν μοναδικό θησαυρό.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι ο θρησκευτικός τουρισμός, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού σε όλο τον κόσμο, μπορεί να αποτελέσει «όχημα» για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι αναρίθμητα μνημεία της ορθόδοξης παράδοσης στη Μακεδονία αποτελούν σύμβολα θρησκευτικής πίστης, αλλά και απαράμιλλου κάλλους. Πρόσθεσε, δε, ότι η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε θεματοφύλακα του γένους, αλλά και κέντρο διάδοσης του χριστιανισμού στους γειτονικούς λαούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top