Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστροφή απαλλοτριωμένων εκτάσεων υπέρ ΕΟΤ στους αρχικούς ιδιοκτήτες

Επιστροφή απαλλοτριωμένων εκτάσεων υπέρ ΕΟΤ στους αρχικούς ιδιοκτήτες

Στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες επιστρέφουν εκατοντάδες στρέμματα γης, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί υπέρ του ΕOΤ, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν τουριστικά. Αυτό τουλάχιστον δημοσίευσε η εφημερίδα Τα Νεα την Παρασκευή. Αξίζει να […]

Στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες επιστρέφουν εκατοντάδες στρέμματα γης, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί υπέρ του ΕOΤ, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν<...> τουριστικά. Αυτό τουλάχιστον δημοσίευσε η εφημερίδα Τα Νεα την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη την στην Αττική πρώην ιδιοκτήτες οικοπέδων έχουν καταθέσει αιτήσεις ανάκλησης, επικαλούμενοι απόφαση του ΣτΕ.
Οι επίμαχες περιοχές βρίσκονται στη Ρόδο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αττική. Στην Αττική οι ιδιώτες διεκδικούν οικόπεδα στο Καβούρι και τη Βάρκιζα, ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές οι εκτάσεις θεωρούνται φιλέτα. Στην περίπτωση στρεμμάτων στην Ανάβυσσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει λόγο για «αδιαφορία» του Δημοσίου για τα απαλλοτριωθέντα και για αυτό αποφάσισε να επιστρέψουν οι εκτάσεις στους αρχικούς ιδιοκτήτες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αιτούντες είναι οι κληρονόμοι των ιδιοκτητών ενώ σε ποσοστό περίπου 30% είναι οι αρχικοί ιδιοκτήτες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024