Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αλογοσκούφης: Επενδύστε στην Ελλάδα

Δημήτρης Σταθόπουλος - 26 Σεπτέμβριος 2006, 00:00

Για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης κάλεσε τους επικεφαλείς μεγάλων γερμανικών<...>

και άλλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο της ομιλία του σε εκδήλωση της Deutsche Bank.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σημαντικές ευκαιρίες για άμεσες ξένες επενδύσεις που διαμορφώνονται σήμερα στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των υποδομών και των υπηρεσιών. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι πια μια χώρα αποκομμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, αλλά αποτελεί το οικονομικό κέντρο μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης περιοχής με 140 εκατομμύρια κατοίκους.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους ξένους επενδυτές πως υπάρχουν δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και έχουν ηγετική παρουσία στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην ανάπτυξη της οποίας η Ελλάδα διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο.
Σύμφωνα με τον κ. υπουργό έχουν ήδη εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ έργα ύψους 800 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν υποβληθεί και εξετάζονται από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ επιπλέον έργα ύψους 650 εκατ. ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top