Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε διαπραγματεύσεις ο Carlson για να αγοράσει τον Thomas Cook

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Σεπτέμβριος 2000, 00:00

Η αμερικάνικη εταιρία Carlson<.> επιβεβαίωσε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του Thomas Cook<...>. Η Carlson πρώην ιδιοκτήτης της Inspirations και της Caledonian Airways που και οι δύο πουλήθηκαν στον Thomas Cook<.>

και συγχωνεύτηκαν με την Sunworld για να δημιουργηθεί η εταιρία JMC πέρσι, ανακοίνωσε ότι αξιολογεί τις καταστάσεις.

Όμως στο προσκήνιο έχει εμφανιστεί και η εταιρία P&O Cruises ακολουθώντας το παράδειγμα της Preussag, πρώην πλειοψηφικού ιδιοκτήτη του Thomas Cook, που αγόρασε τον Thomson για 1,8 δισ. λίρες Αγγλίας.
Η Preussag είναι ιδιοκτήτης του 50,1% του Thomas Cook, με την Carlson να διαθέτει το 22% και την Westdeutsche Landesbank να διαθέτει το υπόλοιπο.

Η Carlson είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει τον Thomas Cook και μια εναλλακτική λύση που είχε παρουσιάσει ήταν να μεταπουλήσει την εταιρία με σκοπό κάποιο κέρδος.

Για να κρατήσει τον Thomas Cook, η Carlson θα πρέπει να βρει ένα ευρωπαίο συνέταιρο, μιας και η JMC Airlines δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτη ένα μη ευρωπαίο σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Παρατηρητές του τουριστικού χώρου δήλωσαν ότι η P&O θα ήταν ο ιδανικός συνέταιρος, μιας και η εταιρία έχει στενές σχέσεις με τον Thomas Cook που είναι ο κύριος μεταπωλητής της. Αυτή θα ήταν και η λύση για το πρόβλημα της ιδιοκτησίας της αεροπορικής εταιρίας.
Όμως πηγές από την P&O δηλώνουν ότι “κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα εξεταστεί από την εταιρία”.

Το τμήμα των οικονομικών υπηρεσιών του Thomas Cook ανακοίνωσε ότι η αξία της εταιρίας στην αγορά, εκτός από τα καταστήματα ανταλλαγής ξένου συναλλάγματος τα οποία λειτουργούν ξεχωριστά, είναι περίπου 450 εκατ. λίρες Αγγλίας. Προς πώληση είναι τα υποκαταστήματα του Thomas Cook στα αεροδρόμια και στις πόλεις, η επιχείρηση με τις ταξιδιωτικές επιταγές, και ο πιο επικερδής τομέας των εταιρικών ανταλλαγών συναλλάγματος που γίνεται μέσω του Internet.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top