Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
European Travel Commission

Στην οικογένεια της ETC και η Σερβία

Δώρα Σγάρτσου - 27 Σεπτέμβριος 2006, 00:00

Την είσοδο της Σερβίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commission – ETC) ως το 35ο μέλος της, ανακοίνωσαν<...>

χτες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Υπηρεσιών της Σερβίας, καθηγητής Bojan Dimitrijevic, ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, κ. Miodrag Popovic και ο πρόεδρος της ETC, κ. Arthur Oberascher.

Όπως εξήγησε ο κ. Oberascher η πρόσκληση προς την Σερβία ήταν μέρος της στρατηγικής επέκτασης της ETC σε όλη την ήπειρο. «Ο τουρισμός είναι ένας δυναμικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε ο πρόεδρος της ETC, προσθέτοντας πως «στη νοτιοανατολική Ευρώπη ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση της οικονομικής κατάστασης κάθε χώρας, έχοντας παράλληλα τη δύναμη να μετατρέπει την εικόνα μιας πολιτικά άστατης χώρας σε ιδανικό τουριστικό προορισμό».

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ Σερβίας και ETC ξεκίνησαν το 2004, ενώ η Σερβία συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της ETC σαν παρατηρητής για πρώτη φορά πέρσι τον Οκτώβριο. Η πρόσφατη δε αποφασιστικότητα της Σερβίας για συνταγματική της κατοχύρωση άνοιξαν περαιτέρω το δρόμο προς την ένταξη της ως πλήρες μέλος στην ETC.

«Με τη ζωντάνια της πρωτεύουσας, Βελιγραδίου, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοποθεσία της χώρας και τους παραδοσιακά φιλόξενους πολίτες της η Σερβία αποτελεί ένα φανταστικό μωσαϊκό στο ατέλειωτο ταξίδι, που περικλείει την Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Oberascher με ενθουσιασμό, μιλώντας για τις τουριστικές δυνατότητες της χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top