Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτην οικογένεια της ETC και η Σερβία

Στην οικογένεια της ETC και η Σερβία

Την είσοδο της Σερβίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commission – ETC) ως το 35ο μέλος της, ανακοίνωσανχτες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και […]

Την είσοδο της Σερβίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commission – ETC) ως το 35ο μέλος της, ανακοίνωσαν<...>χτες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Υπηρεσιών της Σερβίας, καθηγητής Bojan Dimitrijevic, ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, κ. Miodrag Popovic και ο πρόεδρος της ETC, κ. Arthur Oberascher.

Όπως εξήγησε ο κ. Oberascher η πρόσκληση προς την Σερβία ήταν μέρος της στρατηγικής επέκτασης της ETC σε όλη την ήπειρο. «Ο τουρισμός είναι ένας δυναμικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε ο πρόεδρος της ETC, προσθέτοντας πως «στη νοτιοανατολική Ευρώπη ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση της οικονομικής κατάστασης κάθε χώρας, έχοντας παράλληλα τη δύναμη να μετατρέπει την εικόνα μιας πολιτικά άστατης χώρας σε ιδανικό τουριστικό προορισμό».

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ Σερβίας και ETC ξεκίνησαν το 2004, ενώ η Σερβία συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της ETC σαν παρατηρητής για πρώτη φορά πέρσι τον Οκτώβριο. Η πρόσφατη δε αποφασιστικότητα της Σερβίας για συνταγματική της κατοχύρωση άνοιξαν περαιτέρω το δρόμο προς την ένταξη της ως πλήρες μέλος στην ETC.

«Με τη ζωντάνια της πρωτεύουσας, Βελιγραδίου, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοποθεσία της χώρας και τους παραδοσιακά φιλόξενους πολίτες της η Σερβία αποτελεί ένα φανταστικό μωσαϊκό στο ατέλειωτο ταξίδι, που περικλείει την Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Oberascher με ενθουσιασμό, μιλώντας για τις τουριστικές δυνατότητες της χώρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024