Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυμμετοχή ΕΟΤ σε τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας για το έτος 2007

Συμμετοχή ΕΟΤ σε τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας για το έτος 2007

Το έντονο ενδιαφέρον των εκπροσώπων του ελληνικού τουριστικού κλάδου για συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας, το υψηλό επαγγελματικό επίπεδοτων εκθέσεων και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών, επαγγελματιών και κοινού […]

Το έντονο ενδιαφέρον των εκπροσώπων του ελληνικού τουριστικού κλάδου για συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας, το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο<...>των εκθέσεων και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών, επαγγελματιών και κοινού είναι στοιχεία που υπογραμμίζουν τη σημαντική συμβολή των εκθέσεων στην τουριστική αγορά της Γερμανίας.

Η τάση για μια ολοκληρωμένη επαγγελματική ενημέρωση εμφανίζεται έντονη στη γερμανική τουριστική αγορά με την παράλληλη διοργάνωση επαγγελματικών σεμιναρίων, ειδικές μέρες για επαγγελματίες επισκέπτες καθώς επίσης και την καθιέρωση παράλληλων θεματικών εκθέσεων και εκδηλώσεων για το κοινό.

Ο έγκαιρος προγραμματισμός, η επιλογή του είδους και του τόπου διακοπών, καθώς επίσης και η λεπτομερής προετοιμασία και ενημέρωση, αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της προετοιμασίας των γερμανών για τις διακοπές.

Με στόχο να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα πλεονεκτήματα της χώρας μας στο τουριστικό κοινό της Γερμανίας και η ενίσχυση του θετικού κλίματος και της εικόνας της χώρας μας, κάτι που θα ωφελήσει όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και την Ελλάδα στο σύνολό της, το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία (Φρανκφούρτη) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια διοργάνωση της συμμετοχής μας στις τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας, οι οποίες αποτελούν κύρια πηγή ενημέρωσης και προβολής τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για το κοινό της Γερμανίας.

Εκθέσεις που θα συμμετάσχει ο ΕΟΤ το 2007

CMT 13. – 21. 01. 2007 Στουτγάρδη
Η έκθεση CMT (Caravan-Motor-Touristik), θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση γενικού τουρισμού της Γερμανίας που απευθύνεται όχι μόνο στους Γερμανούς αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών κρατών. Παράλληλα με την έκθεση CMT έχει καθιερωθεί και διοργανώνονται, με μεγάλη επιτυχία, και τρεις (3) θεματικές εκθέσεις:

  • ’Fahrrad & Erlebnisreisen mit Wandern’ 13.-14.01.07 (ταξίδια περιηγήσεων -ποδήλατο-πεζοπορία)

  • ’Golf – & WellnessReisen’ 18.- 21.01.07 (ταξίδια γκολφ και ομορφιάς)
  • ’Kreuzfahrt & SchiffsReisen’ 18.- 21.01.07 (κρουαζιέρες – ταξίδια με πλοίο)

Το απόγευμα της Δευτέρας 15.01.2007 είναι, όπως κάθε χρόνο αφιερωμένο στους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης, για τους οποίους η έκθεση παραμένει ανοικτή μέχρι τις 20.00 ώρα. Στον εκθεσιακό χώρο του ελληνικού περιπτέρου διοργανώνεται, με επιτυχία, μια ελληνική βραδιά.

Boot 20. – 28. 01. 2007 Ντίσελντορφ
Η διεθνής έκθεση Boot για θαλάσσια σκάφη και τουρισμό, που πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ, είναι η μεγαλύτερη τουριστική εκδήλωση στο κόσμο στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και θαλάσσιου αθλητισμού.

Οι πολυπληθείς επισκέπτες της έκθεσης, ανέρχονται σε 300.000 περίπου άτομα προέρχονται από 60 κράτη, είναι άτομα με μεγάλη αγοραστική δύναμη και υψηλό επίπεδο γνώσεων στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Οι δε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου καλύπτουν ποσοστό 15-20% των επισκεπτών.

Το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας προσπαθεί να προβάλλει την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επανειλημμένα έχει τονίσει τη σπουδαιότητα της έκθεσης για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ζήτησε τη συμπαράσταση των εκπροσώπων του ναυτιλιακού κλάδου για μια συντονισμένη παρουσία του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση της έκθεσης διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκδήλωση (κατά παράδοση την Τετάρτη), στην οποία καλεί επαγγελματίες του κλάδου, ΜΜΕ και εκπροσώπους από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό κόσμο. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση και την αγορά εισιτηρίων θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο της έκθεσης.

Reisen 07. – 11. 02. 2007 Αμβούργο
Η έκθεση Reisen παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη τουριστική προσφορά στο κοινό της Βόρειας Γερμανίας και των γειτονικών κρατών. Το ενδιαφέρον του κοινού και των επαγγελματιών ελκύει επίσης το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία που αναφέρουν ότι οι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη κατακτούν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των κατοίκων του Αμβούργου έναντι των μακρινών προορισμών, γεγονός ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό. Ταυτόχρονα τα μενονωμένα ταξίδια κερδίζουν σε έδαφος έναντι των οργανωμένων ταξιδιών.

Reisen /Camping 21. – 25.02.2007 Έσσεν
Στην έκθεση Reisen /Camping – Έσσεν ο ΕΟΤ συμμετέχει από το 2005 σε κοινό περίπτερο πληροφοριών, που διαθέτει η Διεύθυνση της έκθεσης στους εθνικούς οργανισμούς τουρισμού.

Η έκθεση Reisen /Camping στη πόλη Έσσεν με το ειδικό τμήμα για γκολφ συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια το έντονο ενδιαφέρον των Γερμανών, γεγονός που επιβεβαιώνει ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των επισκεπτών (2006: 101.800 επισκέπτες).

CBR 22. – 26. 02. 2007 Μόναχο
Ο νέος εκθεσιακός χώρος, στον οποίον από το 1998 στεγάζεται η έκθεση του Μονάχου, είναι, μετά το Βερολίνο, το μεγαλύτερο και ωραιότερο εκθεσιακό κέντρο της Γερμανίας.

Η έκθεση CBR, με τα τρία επί μέρους τμήματα (Caravan-Boot-Reisemarkt), καλύπτει το σύνολο της τουριστικής προσφοράς. Από το 2006 η Διεύθυνση της έκθεσης, ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις της αγοράς, επέκτεινε την προσφορά της και σε τρεις ακόμη τρόπους διακοπών: γκολφ, ποδήλατο, wellness.

ΙΤΒ 07. – 11. 03. 2007 Βερολίνο
Η έκθεση ΙΤΒ 2006 φιλοξένησε σε συνολική έκταση 150.000 τ.μ. 10.856 εκθέτες από 183 κράτη της υφηλίου και συγκεντρώνει συνεχώς και περισσότερους εκπροσώπους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Την έκθεση ΙΤΒ 2006 επισκέφτηκαν 8.016 δημοσιογράφοι από 85 κράτη και 162.823 επισκέπτες από τους οποίους οι 94.553 ήταν εκπρόσωποι του επαγγελματικού κλάδου.

Η έκθεση ΙΤΒ χαρακτηρίζεται από το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως συζητήσεις Touristik Forum (ΤΕF), συνεντεύξεις τύπου, δεξιώσεις, εκδηλώσεις απονομής βραβείων και διάφορες άλλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις.

Το ελληνικό περίπτερο βρίσκεται στην Αίθουσα 2. 2 (Halle 2. 2) Αριθμός Περιπτέρου 101 (Stand Nr. 101) και καλύπτει μικτή επιφάνεια 2.255 τμ.
Οι συνεκθέτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να προβάλλουν την (τις) επιχείρησή (-σεις) τους στην ιστοσελίδα της έκθεσης ΙΤΒ με απευθείας επικοινωνία με την έκθεση.

IMEX 17. – 19.04.2007 Φρανκφούρτη
Η εταιρεία ΙΜΕΧ (The Worldwide Exibition) σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρία συνεδρίων GCB German Convention Bureau, διοργάνωσε, για πρώτη φορά στη Γερμανία και μάλιστα στη Φραγκφούρτη, το 2003 με μεγάλη επιτυχία τη διεθνή επαγγελματική έκθεση ΙΜΕΧ για συνέδρια, σεμινάρια και ταξίδια ειδικών κινήτρων (incentives).

Τα αποτελέσματα από το πρώτο έτος της διοργάνωσης ήταν θεαματικά και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών και κάθε χρόνο παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών.

Παράλληλα με τις συναντήσεις συνεκθετών – επισκεπτών στην αίθουσα παρουσιάσεων,
ο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας για να δώσει τη δυνατότητα στους συνεκθέτες να επικοινωνήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους δυνητικούς πελάτες καλεί κάθε χρόνο, με ειδική πρόσκληση, όλους του επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης ΙΜΕΧ, να επισκεφτούν το ελληνικό περίπτερο, για μια «ευχάριστη ώρα» μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα με πιάνο και τραγούδι για μια συνάντηση με την ελληνική φιλοξενία.

H έκθεση ΙΜΕΧ, το έτος 2007 όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα (Halle) «8» που καλύπτει επιφάνεια 30.223 τ.μ. Το ελληνικό περίπτερο προγραμματίζεται να καλύψει επιφάνεια 506 τ.μ.

TC – Touristik & Caravaning 21. – 25. 11. 2007 Λειψία
Η έκθεση TC της Λειψίας είναι η σπουδαιότερη τουριστική εκδήλωση στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας και η τρίτη μεγαλύτερη στο είδος της στο γερμανικό χώρο, μετά από τις εκθέσεις του Βερολίνου και της Στουτγάρδης.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός εκθετών, περισσότεροι από 1.000 εκθέτες από 60 χώρες, εδραιώνει τη κυρίαρχη θέση της, μεταξύ των τουριστικών εκθέσεων.

Το ελληνικό περίπτερο καλύπτει επιφάνεια 80 τ.μ. περίπου.

Reisemesse Koln International 30.11. – 02.12.2007 Κολωνία
Η έκθεση Reisemarkt, είναι αποκλειστικά και μόνο τουριστική έκθεση, χωρίς δηλαδή την παράλληλη παρουσίαση σκαφών ή τροχόσπιτων και παρά το γεγονός, ότι η διάρκειά της είναι τρεις (3) μόνο μέρες, συγκεντρώνει 1.000 περίπου εκθέτες, που καλύπτουν επιφάνεια 45.000 τ.μ., ο δε αριθμός των επισκεπτών, στις τρεις (3) μέρες λειτουργίας της έκθεσης, ανήλθε το 2005 σε 34.000 άτομα.

Ο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας συμμετέχει από το 1997 στη σημαντική αυτή έκθεση, που καλύπτει μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Γερμανίας.

Το περίπτερο του ΕΟΤ καλύπτει επιφάνεια 100 τ.μ. περίπου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024