Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

ACTA: Η Κύπρος μπορεί περισσότερα

Δώρα Σγάρτσου - 27 Σεπτέμβριος 2006, 00:00

Το μήνυμα ότι η Κύπρος μπορεί περισσότερα, διεκδικόντας το δικό της μερίδιο από την παγκόσμια τουριστική αγορά, στέλνει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου<...>

(ACTA), με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι ως στυλοβάτης του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, ο ACTA θα διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στα επόμενα χρόνια, αφού αναλαμβάνει και την Προεδρία της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων από τον Μάιο του 2008 και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο δικό του μήνυμα με σύνθημα «Ο Τουρισμός εμπλουτίζει» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αναφέρει ότι η τουριστική βιομηχανία θα αποτελέσει κατά την προσεχή εικοσαετία τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας. Ο τουρισμός ξεκινά από την βαθιά ανάγκη του καθενός να γνωρίσει νέους προορισμούς, να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να έρθει σε επαφή με άλλους λαούς, δηλαδή ο τουρισμός εμπλουτίζει.

Αυτό είναι και το θέμα της φετινής χρονιάς κάτω από το οποίο γιορτάζεται η Ημέρα Τουρισμού, «Τourism Enriches». Επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την προώθηση μιας παγκόσμιας εκστρατείας σχετικά με τη σημασία του τουρισμού, ως ενός ισχυρού οικονομικού και πολιτισμικού εργαλείου που εμπλουτίζει ανθρώπους, οικογένειες και κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. 

Λόγω του τουρισμού όλο και περισσότερες χώρες ξεφεύγουν από τα όρια της φτώχειας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Ο τουρισμός εκ των πραγμάτων εμπλουτίζει όλους τους τομείς της κοινωνίας που ζούμε. Τα κράτη επενδύουν στη διατήρηση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων, κτίζουν αεροδρόμια και λιμάνια.

Ο  τουρισμός συμβάλλει καθοριστικά στο να γνωρίζονται οι λαοί μεταξύ τους,  προσελκύει επενδύσεις και ενισχύει την επιχειρηματικότητα. Προβάλλει παράλληλα την ιστορία και τον πολιτισμό και συμβάλλει στη σύγχρονη και ομοιόμορφη ανάπτυξη, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και τον φυσικό μας πλούτο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top