Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΡόδη Κράτσα: Εποχή μεγάλης άνθησης για τον παγκόσμιο τουρισμό

Ρόδη Κράτσα: Εποχή μεγάλης άνθησης για τον παγκόσμιο τουρισμό

«…καλή ευκαιρία για να αναλογιστούμε την σημασία του τουρισμού ως καταλυτικoύ παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και συνοχής, αλλά και να αξιολογήσουμε την θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο τουριστικό […]

«…καλή ευκαιρία για να αναλογιστούμε την σημασία του τουρισμού ως καταλυτικoύ παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και συνοχής, αλλά και να αξιολογήσουμε<...> την θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι» αποτελεί σύμφωνα με την κυρία Ρόδη Κράτσα η παγκόσμια ημέρα τουρισμού η οποία γιορτάζεται σήμερα.

«Είναι γνωστό ότι διανύουμε μία εποχή μεγάλης άνθησης για τον παγκόσμιο τουρισμό», αναφέρει σε δήλωση της η ευρωβουλευτής της ΝΔ και συνεχίζει: «ο τουρισμός αναπτύσσεται με πρωτοφανείς ρυθμούς και είναι ένας από τους ισχυρότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της διεθνούς οικονομίας. Ο αριθμός των ταξιδιών έχει αυξηθεί 11 φορές περισσότερο τα τελευταία 50 χρόνια και πρόκειται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 14 χρόνια».

Παράλληλα η κυρία Κράτσα αναφέρεται στο διεθνή ανταγωνισμό ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην κυβερνητική πολιτική η οποία έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, ενώ κάνει λόγο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανταγωνιστές μας είναι πολλοί εντός και εκτός Ευρώπης και οι δυνατότητές μας πολλές και ποικίλες ακόμη, αφού η επισκεψιμότητα αυξήθηκε μόνο κατά 3% την τελευταία πενταετία έναντι 150% στην Ισπανία και 210% στην Τουρκία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Deloitte & Touch.

Τέλος αναφέρει ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα με σύγχρονες υποδομές και τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. «Η εγγύηση για την απόδοση αυτών των επενδύσεων είναι να προσφέρουμε ποιοτικό τουριστικό προϊόν με χαρακτηριστική ταυτότητα. Αυτό αφορά ένα πλέγμα υπηρεσιών αφού το τουριστικό προϊόν , σε αντίθεση με το βιομηχανικό ή το αγροτικό, είναι ένα άθροισμα υπηρεσιών που παρέχονται από πολλούς επιμέρους παράγοντες, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα σε όλες τις βαθμίδες του».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024