Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι παγκόσμιες τουριστικές τάσεις από την ETC

Οι παγκόσμιες τουριστικές τάσεις από την ETC

Σημαντικές αλλαγές έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια ο παγκόσμιος τουρισμός, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται συνήθως σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως το εκάστοτε οικονομικόκαι πολιτικό σκηνικό, θέματα περιβάλλοντος, τρομοκρατικές επιθέσεις, […]

Σημαντικές αλλαγές έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια ο παγκόσμιος τουρισμός, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται συνήθως σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως το εκάστοτε οικονομικό<...>και πολιτικό σκηνικό, θέματα περιβάλλοντος, τρομοκρατικές επιθέσεις, απειλές σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Ωστόσο, στην πραγματικότητα οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές πηγάζουν από την ίδια τη φύση του καταναλωτικού κοινού, καθώς έχουν μετατραπεί πλέον αισθητά τόσο τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του, όσο και ο τρόπος ζωής του.

Μιλώντας ειδικότερα για τις αλλαγές στον παγκόσμιο τουρισμό, ο Executive Director της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commission – ETC), κ. Rob Franklin, ανέφερε ως σημαντικότερη την γήρανση του πληθυσμού στις κυριότερες αγορές, γεγονός που ήδη έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να επηρεάζει την τουριστική και ταξιδιωτική ζήτηση. Παρομοίως, συνέχισε, η είσοδος νέων αγορών στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας, έχουν ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο ανταγωνισμού, αναφορικά με την Ευρώπη.

Από την άλλη, η πρόοδος της τεχνολογίας, με την εξάπλωση του internet, συμπλήρωσε ο κ. Franklin, έχει κάνει ακόμη πιο εύκολη την πρόσβαση καταναλωτών στη πληροφορία, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής, ακόμη και οργάνωσης, ενός ταξιδιωτικού πακέτου, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Παράλληλα, όμως με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις, ανοδικά κινείται τα τελευταία χρόνια και ο αριθμός αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, οι οποίες εξυπηρετούν όλο και περισσότερους προορισμούς, προσφέροντας στο κοινό ακόμη πιο πολλές, και συνάμα οικονομικές, επιλογές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024