Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ καρδιά της Ελλάδας χτυπά στον τουρισμό!

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στον τουρισμό!

Μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα ότι “η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στον τουρισμό”, πραγματοποίησε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά τα εγκαίνια του Τουριστικού Πλανητάριου, με αφορμή…

Μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα ότι “η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στον τουρισμό”, πραγματοποίησε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά<...>τα εγκαίνια του Τουριστικού Πλανητάριου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Παρομοιάζοντας τον τουρισμό με όχημα για την ανάπτυξη της χώρας, η υπουργός, στην ομιλία της, επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι «πρόκειται για έναν τομέα που βρίσκεται στην καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας: φέρνει συνάλλαγμα, ενισχύει το εμπόριο, τη μεταποίηση και τις κατασκευές, δημιουργεί απασχόληση, αυξάνει τα εισοδήματα και τονώνει τη ζήτηση τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια της χώρας, προωθώντας την ισόρροπη ανάπτυξη».

Κάνοντας, στη συνέχεια, μια σύντομη αναδρομή στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, η υπουργός σημείωσε ότι «το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων 40 ετών αναμφίβολα προσέφερε πολλά. Δημιούργησε εισοδήματα και απασχόληση, ευημερία, συνέβαλε στην περιφερειακή ανάπτυξη και μείωσε τις ανισότητες. Σήμερα όμως, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα νέο τουριστικό μοντέλο, που θα είναι συμβατό με τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο».

Απαριθμώντας τις δεσμεύσεις του υπουργείου για την επόμενη χρονιά η κυρία Πετραλιά ανέφερε τα ακόλουθα:

«Πρώτη δέσμευσή μας, είναι η αύξηση κατά 30% των τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα το 2007. Ο μετρήσιμος αυτός στόχος είναι φιλόδοξος, δεν είναι όμως ανέφικτος. Είμαστε βέβαιοι ότι εντείνοντας την προσπάθειά μας, θα τα καταφέρουμε. Από τις αρχές του 2006 μέχρι σήμερα, έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας περίπου 15.000.000 τουρίστες. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το 2007 να μας επισκεφτούν τη χώρα μας 19.000.000 τουρίστες. Το 2007 θέλουμε να είναι η χρονιά της «έκρηξης» του τουρισμού!

Δεύτερη δέσμευσή μας, δεύτερη επιλογή μας, δεύτερη απόφασή μας, δεύτερο στοίχημά μας είναι το «δικαίωμα στον τουρισμό», το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής, τον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση, να γίνει κτήμα ολοένα και περισσότερων Ελλήνων και Ελληνίδων. Γνωρίζουμε πως το δικαίωμα αυτό είναι συνυφασμένο με το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα πολίτη, το οποίο εξαρτάται άμεσα από την ανάπτυξη της οικονομίας. Όσο μεγαλώνει η πίττα, τόσο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη κατανομή του κοινωνικού πλούτου. Η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μπορεί να έχει τη δική της συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας μας. Η δέσμευσή μας αυτή θα αποκτήσει πρακτικό αντίκρισμα με τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας σε ειδικούς, κοινωνικούς, γεωγραφικούς χώρους.

Τρίτη δέσμευσή μας είναι η ενίσχυση της προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής δραστηριότητας. Το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης θα το κερδίσουμε, αν κάνουμε πράξη το τρίπτυχο ποιότητα – ποιότητα – ποιότητα. Η υπόθεση αυτή αφορά πρωτίστως τους συντελεστές του τουριστικού κλάδου, όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της ποιότητας είναι υπαρκτό και μας αφορά όλους. Το πρόβλημα αυτό δεν θα το ξορκίσουμε με ηθικοπλαστικές διακηρύξεις και συστάσεις καλής συμπεριφοράς. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και βούληση. Απαιτείται έλεγχος και λήψη αυστηρών μέτρων. Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι αποφασισμένο να δράσει και να αντιδράσει για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η ποιότητα στο χώρο της τουριστικής δραστηριότητας πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, μπορεί να αποτελέσει μαγνήτη και πόλο έλξης ενός νέου δυναμικού κύματος τουριστών.

Ο τουρισμός είναι η οικονομία της ανάπτυξης. Ο τουρισμός είναι η οικονομία της ευημερίας. Ο τουρισμός είναι η οικονομία της ασφάλειας και της ειρήνης. Είναι η οικονομία της σύγχρονης Ελλάδας. Επενδύοντας στον τουρισμό, επενδύουμε σε μια Ελλάδα δυναμική, εξωστρεφή και αισιόδοξη».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024