Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανάπτυξη θεματικού πάρκου στο Λαύριο

Δώρα Σγάρτσου - 02 Οκτώβριος 2006, 00:00

Η ανάπτυξη ολοκληρωμένου θεματικού Πάρκου στο Λαύριο με την ανακαίνιση του κτιρίου που βρίσκεται πίσω από τις υπάρχουσες αίθουσες<...>

του Τεχνολογικού Πάρκου και η ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσα στα επόμενα τρία χρόνια είναι το κύριο έργο της νέας εταιρίας με επωνυμία «Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου Α.Ε.», που ιδρύθηκε για τη διαχείριση του Πάρκου και των έργων ανακαίνισης που θα γίνουν.

Στο «τιμόνι» του «Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Λαυρίου» βρίσκεται η κυρία Σοφία Παπαγιάννη, που από το 1982 ασχολείται, μεταξύ άλλων, και με την τουριστική βιομηχανία από την θέση της Αντιπροέδρου της εταιρίας Ζita Congress.

Μιλώντας για το εγχείρημα της εταιρίας η κυρία Παπαγιάννη ανέφερε: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε έναν χώρο που επηρέασε καθοριστικά την ίδια την ιστορία της Αθήνας και της Ελλάδας, τόσο στην αρχαία όσο και στην νεότερη εποχή. Τα μεταλλεία του Λαυρίου, αποδεδειγμένα εμφανίζουν μεταλλευτική δράση από το 3.000 π.Χ., κορυφώνουν την εκμετάλλευσή τους τον 5ο π.Χ. αιώνα, και καθιστούν την Αθήνα πανίσχυρη στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, επιστημονικά. Στην νεότερη ιστορία, και από το 1876 με την ανάληψη της αξιοποίησης των μεταλλείων από την Γαλλική εταιρεία, το Λαύριο μετατρέπεται στην ισχυρότερη βιομηχανία της χώρας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της νέας Ελλάδας».

«Με εφαλτήριο αυτή την ιστορία» συνεχίζει η κυρία Παπαγιάννη, «αλλά και με επιπρόσθετα στοιχεία, όπως τα μοναδικής ομορφιάς βιομηχανικά κτίρια του 19ου κυρίως αιώνα, εξαιρετικά ανακαινισμένα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο Θεματικό Πάρκο με συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο, πολιτιστικές δραστηριότητες, αίθουσες προβολής θεματικών ταινιών με αντικείμενο την ιστορία των μεταλλείων κ.α., που θα προσφέρει στην περιοχή σημαντικά οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη ενώ θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Σημειώνεται ότι στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου έχουν γίνει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα μπαλέτα Μπολσόϊ, αφιερώματα στον Μότσαρτ, στον Ελύτη, εκδηλώσεις για την ημέρα της Γυναίκας, ενώ στον χώρο έχουν φιλοξενηθεί το Synch Festival, αφιερώματα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι κ.α. Έχουν, εξάλλου, φιλοξενηθεί συνέδρια και κυρίως εταιρικές συναντήσεις, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και διεθνείς. Μόνο για τα πολιτιστικά, φέτος, το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου, στο ανοικτό θέατρο, φιλοξένησε περίπου 20.000 θεατές. Το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου ξεκινά φέτος την επισκευή και αναπαλαίωση 1.200 τ.μ ενός πανέμορφου κτιριακού συγκροτήματος του 19ου αιώνα, που είναι το μοναδικό που δεν επισκεύασε το ΕΜΠ. Μέσα στις αίθουσες αυτού του κτιρίου θα πραγματοποιείται η προβολή της θεματικής ταινίας, θα δημιουργηθούν νέοι πολυχώροι, εστιατόριο, καφετέριες κ.α.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top