Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Απίθανο να πραγματοποιηθούν πτήσεις με Concorde πριν τον Απρίλιο

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Σεπτέμβριος 2000, 00:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Air France<.> στο Παρίσι, είναι απίθανο τα αεροπλάνα της εταιρίας τύπου Concorde<.> να πετάξουν<...>

πριν τον ερχόμενο Απρίλιο.
Για αυτό το λόγο η εταιρία θα ξεκινήσει από το Νοέμβριο ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ Παρισιού και Νέας Υόρκης, όχι υπερηχητικό αλλά με 'σχετικά προνομιούχες' υπηρεσίες, που θα εξυπηρετεί τους πελάτες των Concorde. Στην αρχή η γραμμή θα γίνεται με Airbus A340 και αργότερα θα δρομολογηθεί ένα Boeing 777 που θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες.
Ο πρόεδρος της Air France κ. Pierre-Henri Gourgeon ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι 'βασισμένοι στις υποθέσεις μας, ο Απρίλιος δείχνει να είναι το κοντινότερο χρονικό περιθώριο που ίσως ξαναπετάξουν τα Concorde. Αυτό όμως είναι μόνο υπόθεση, και μάλιστα πολύ ρευστή.'
Ο πρόεδρος δεν διευκρίνισε τι διαφορετικό θα προσφέρει το αεροπλάνο αυτής της ειδικής πτήσεις, αλλά οι επιβάτες θα πληρώνουν κανονικό εισιτήριο της πρώτης και της business θέσης.
Ο κ. Gourgeon είπε ότι η πτώση του Concorde δεν έχει επηρεάσει την ζήτηση για τις άλλες πτήσεις της Air France, και ότι μια ομάδα από 20 άτομα δουλεύει σκληρά για να αποκτήσουν ξανά τα Concorde τα πιστοποιητικά που χρειάζονται για να πετάξουν.
Σε αυτή την ομάδα συμμετέχουν τεχνικοί από τις κατασκευάστριες εταιρίες μεταξύ των οποίων είναι και η Rolls Royce και βασική τους προσπάθεια είναι να βρουν τι τροποποιήσεις χρειάζονται τα αεροπλάνα για να είναι ικανά να πετάξουν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top