Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

London Dome: Δεν θα έπρεπε να έχει κτιστεί ποτέ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Σεπτέμβριος 2000, 00:00

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να σώσει το Millennium Dome<.> του Λονδίνου από την καταστροφή ανακοίνωσε<...>

την Δευτέρα ότι το έργο αυτό πιθανώς δεν θα έπρεπε να έχει κτιστεί ποτέ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κάτω από την τεράστια τέντα του Millennium Dome στο Greenwich του Λονδίνου ο κ. David James, πρόεδρος της εταιρίας που πρόσφατα άρχισε να διοικεί το Millennium Dome, ανακοίνωσε πως αν είχε ερωτηθεί θα είχε συμβουλεύσει εναντίον του κτισίματος του Millennium Dome.
'Καθώς στεκόμουν εδώ τον Σεπτέμβριο… θα έλεγα ότι μάλλον δεν ήταν σοφή η απόφαση' είπε πιεζόμενος από τους δημοσιογράφους για το αν θα έδινε την συγκατάθεση του να επενδυθούν τα 758 εκατ. λίρες Αγγλίας στο Millennium Dome.
Ο κ. James, διευθυντής μιας εταιρίας που αναλαμβάνει να σώζει εταιρίες από δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, είναι ο τρίτος πρόεδρος του Millennium Dome.
Ανέλαβε την θέση αυτή την περασμένη εβδομάδα από την κυβερνητική επιτροπή του Millennium. Η Ιαπωνική εταιρία Nomura International ανακοίνωσε μέσω ενός εκπροσώπου ότι ενώ έχει κλειστεί συμφωνία μεταξύ της Αγγλικής κυβέρνησης και της εταιρίας για την πώληση του Millennium Dome δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο.
Εν τω μεταξύ υπάρχουν μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις στην Αγγλία για την συνέχιση του Millennium Dome, όπως του κ. William Hague ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος που χαρακτήρισε το Millennium Dome ως 'μια άδεια τέντα, χωρίς καμία σημασία, στη μέση του πουθενά', και συμβούλεψε τον πρωθυπουργό ότι πρέπει να το κλείσει και να μεταφέρει όλα αυτά τα χρήματα που ξοδεύει για την διατήρηση του σε άλλους κοινωφελείς σκοπούς.
Και ο αγγλικός τύπος απαιτεί να κλείσει αμέσως το Millennium Dome, σύμφωνα με δημοσιεύσεις του. Όμως ο υπεύθυνος για το Millennium Dome από την κυβέρνηση κ. Lord Falconer υπεραμυνόμενος το έργο είπε ότι 'πρέπει να συνεχίζεις να επενδύεις σε μια πρωτοποριακή ιδέα χωρίς να απογοητεύεσαι από τις πρώτες δυσκολίες'.
Επίσης, δήλωσε ότι οι επισκέπτες που πληρώνουν για να δουν το Millennium Dome είναι οι περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο αξιοθέατο της χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top