Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΥΠΕΧΩΔΕ: Δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού

ΥΠΕΧΩΔΕ: Δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού

Ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ηλίας Μπεριάτος, από το Αννόβερο της Γερμανίας όπου βρίσκεται προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 12η Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, […]

Ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ<.> κ. Ηλίας Μπεριάτος, από το Αννόβερο της Γερμανίας όπου βρίσκεται προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη<...> 12η Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και συμμετέχουν οι χώρες ολόκληρης της Ευρώπης (όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και στην οποία θα αποφασιστούν οι κατευθυντήριες του Σχεδίου Χωροταξικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, αναφέρθηκε στην πολιτική σημασία των κατευθυντήριων αρχών του Χωροταξικού Σχεδιασμού της Ευρώπης, καθώς και στις νέες προκλήσεις και προοπτικές που δημιουργεί για τη χώρα μας η υιοθέτηση των αρχών αυτών, όπως:

  • Η δυνατότητα ανάπτυξης νέων 'διαδρόμων' ανταλλαγών προς την Μέση Ανατολή
  • Οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με τις άλλες Μεσογειακές χώρες.

Επίσης, πρότεινε να συμπεριληφθούν οι ακόλουθες δράσεις συνεργασίας για την εφαρμογή των κατευθυντήριων αρχών του Χωροταξικού Σχεδιασμού:

  • Η δημιουργία Αναπτυξιακού άξονα και άξονα Μεταφορών Θεσσαλονίκη – Σόφια – Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ – Σάλτσμπουργκ.
  • Η ολοκληρωμένη διαχείριση νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της ΝΑ Μεσογείου ενόψει του αυξανόμενου ρόλου του τουρισμού και των ακτοπλοϊκών μεταφορών.
  • Η περιβαλλοντική διαχείριση και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής κατά μήκος της κοιλάδας του Αξιού.
  • Η πολιτική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής των λιμνών Οχρίδας και Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη FYROM.
  • Η ανάπτυξη τηλεματικού δικτύου για τη συνεργασία των Μητροπόλεων των Βαλκανίων.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024