Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Barclays επενδύει στην ελληνική youtravel.com

Η Barclays επενδύει στην ελληνική youtravel.com

Ο κ. Γιάννης Κεντ, CEO της youtravel.com, και ο κ. Paul Riches, ο οποίος πρόσφατα πλαισίωσε την youtravel.com ως ΔιευθυντήςΠωλήσεων και Marketing για την αγορά της Αγγλίας, προετοιμάζουν τις τελευταίες […]

Ο κ. Γιάννης Κεντ, CEO της youtravel.com, και ο κ. Paul Riches, ο οποίος πρόσφατα πλαισίωσε την youtravel.com ως Διευθυντής<...>Πωλήσεων και Marketing για την αγορά της Αγγλίας, προετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσημη έναρξη εργασιών η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτώβριου.

Ο κ. Γιάννης Κεντ ήταν ιδρυτής – ιδιοκτήτης της Medhotels.com πρωτοπόρου στον κλάδο της μέχρι και σήμερα, και πρώην Γενικός Διευθυντής της Lastminute.com, εμπνευστής του dynamic packaging μοντέλου σε online resort hotels στην Ευρώπη, το όποιο άλλαξε το τουριστικό σκηνικό στην Αγγλία το 2000. Σήμερα επιχειρεί από την Ελλάδα, επενδύοντας στη νέα εταιρία του youtravel.com.

Η youtravel.com, είναι η πρώτη dot.com εταιρία (Β2Β) κρατήσεων ξενοδοχείων (resorts) που ιδρύεται στην Ελλάδα, με κύριους προορισμούς της, την Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και την Καραϊβική. Η εταιρία ιδρύθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής απασχολεί ήδη 110 εργαζόμενους με υψηλά τυπικά προσόντα, στοχεύοντας να ξεπεράσει τους 250 στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της.

Ο κ. Khilan Dodhia, Διευθυντής του Τμήματος Επενδύσεων της τράπεζας Barclays, επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα Barclays επένδυσε στην youtravel.com αποκτώντας ένα σημαντικό μειοψηφικό πακέτο μετοχών σε ένα deal value πάνω από 22 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Khilan Dodhia, Διευθυντής του Τμήματος Επενδύσεων της τράπεζας Barclays, δήλωσε σχετικά: «Η youtravel.com αποτελεί για εμάς μία εξαιρετική ευκαιρία. Η διοίκηση της εταιρίας έχει αποδείξει τις δυνατότητες της στον συγκεκριμένο τομέα κατά το παρελθόν και γι αυτό το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της youtravel.com είναι ξεχωριστό. Περιμένουμε να δούμε το dynamic packaging να εξελίσσεται και στην Μεγάλη Βρετανία καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η youtravel.com θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Σημειώνεται επίσης ότι την περασμένη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006, η youtravel.com προχώρησε στην εξαγορά της Qwerty Travel Ltd, ενός τουριστικού γραφείου (call center) προώθησης πωλήσεων στην Αγγλία μέσω τηλεόρασης και του διαδικτύου. Είναι μία online εταιρία, η οποία απευθύνεται σε χονδρική πώληση σε τουριστικούς πράκτορες (B2B), αλλά και απευθείας στον καταναλωτή, προσφέροντας υπηρεσίες διαμονής μέσα από ένα ολοκληρωμένο, εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη site. Το περιεχόμενο περιλαμβάνει απλούς και γρήγορους ταξιδιωτικούς οδηγούς, τοπικές μετεωρολογικές πληροφορίες και χάρτες των γύρω περιοχών δίνουν μία γενικότερη εικόνα για τις γύρω περιοχές και τα κοντινότερα κέντρα ψυχαγωγίας. «Η Qwerty Travel θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητη, παρόλα αυτά θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας όσον αφορά στην λειτουργία και τους πόρους» εξήγησε ο κ. Κεντ.

«Οι πωλήσεις μέσω τουριστικών πρακτόρων είναι ζωτικής σημασίας στο επιχειρησιακό μας πλάνο. Θα προσφέρουμε ανταγωνιστικές προμήθειες/κίνητρα, και με το μοναδικό, εύκολο και εύχρηστο σύστημά μας, δίνουμε τη δυνατότητα στους αντιπροσώπους να έχουν πρόσβαση σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και resort σε δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Περιμένουμε να δούμε πάνω από το 85% των εργασιών μας να έρχονται από το τις πωλήσεις μέσω τουριστικών πρακτόρων» ανέφερε σε δηλώσεις από την πλευρά του ο κ. Paul Riches, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της youtravel.com στην Αγγλία.

Η youtravel.com παρουσιάζει πάνω από 2.500 ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου (Κανάρια νησιά, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος, Μαρόκο, Τυνησία και Μάλτα), στο Ντουμπάι, και την Ισπανόφωνη Καραϊβική. Η εταιρία έχει σκοπό να εμπλουτίσει τους προορισμούς της με 1.500 ακόμη ξενοδοχεία στους επόμενους έξι μήνες. Η youtravel.com έχει απευθείας συμβόλαια με τα παρουσιαζόμενα ξενοδοχεία.

«Έχουμε την υποδομή για να υλοποιήσουμε το όραμά μας γρήγορα και να γίνουμε μεγάλη δύναμη στον τομέα των online κρατήσεων ξενοδοχείων στην Ευρώπη. Η youtravel.com έχει την μοναδική δυνατότητα να προσφέρει διαφοροποιημένα, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται, προϊόντα με ανταγωνιστικές τιμές. Επίσης υποστηρίζεται από την SAP και ένα εύχρηστο σύστημα κρατήσεων. Έχουμε βάλει ως στόχο κύκλο εργασιών ύψους 45 εκατ. λιρών (65 εκατ. ευρώ) έως το τέλος του πρώτου χρόνου. Τέλος, έχουμε το προνόμιο να είμαστε ανεξάρτητοι» τόνισε ο κ. Κεντ.

Με σημαντικές επενδύσεις στο τμήμα πωλήσεων, στο τμήμα contracting και στην διοίκηση, η youtravel.com ταυτόχρονα με το κεντρικό γραφείο της Αθήνας επεκτείνει τις δραστηριότητές της, στην Ιταλία, στην Τεργέστη και το Μιλάνο. Σύντομα θα ακολουθήσουν τα γραφεία στη Μόσχα, στην Σκανδιναβία και την Γερμανία. Μία ομάδα 15 στελεχών στον συγκεκριμένο τομέα θα απαρτίζουν την ομάδα του Λονδίνου, των οποίων η απόκτηση θα ανακοινωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Επίσης, επεξεργάζεται περαιτέρω εξαγορές στο άμεσο μέλλον.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024