Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣΥΝ: Απαράδεκτη και μεθοδευμένη η παραπομπή της Ελλάδας

ΣΥΝ: Απαράδεκτη και μεθοδευμένη η παραπομπή της Ελλάδας

«Απαράδεκτη και μεθοδευμένη» πολιτική κίνηση, που αποσκοπεί στην εξαφάνιση του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας, της Ολυμπιακής Αεροπορίας,χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο […]

«Απαράδεκτη και μεθοδευμένη» πολιτική κίνηση, που αποσκοπεί στην εξαφάνιση του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας, της Ολυμπιακής Αεροπορίας,<...>χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου, εθνικού και κοινωνικού ρόλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο Συνασπισμός κατηγορεί τις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και της Ν.Δ., για ακολουθούμενη πολιτική απαξίωσης της Ολυμπιακής, που διευκόλυνε την Επιτροπή της Ε.Ε. να παραπέμψει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να εισηγηθεί την επιβολή πρωτοφανών ημερήσιων και εφάπαξ προστίμων. «Την στιγμή που άλλα κράτη-μέλη», όπως σημειώνει «υπερασπίζονται σθεναρά τις αεροπορικές τους εταιρίες και επιβάλουν την επιβίωσή τους (π.χ. Ιταλία για την Alitalia, Γαλλία για την Air France, Πορτογαλία για την TAP, Ισπανία για την Iberia κ.λ.π.)».

Καταλήγοντας ο Συνασπισμός τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιβάλλεται να βάλει φραγμό στις επιδιώξεις της Επιτροπής της Ε.Ε. για επικράτηση 2-3 αερομεταφορέων στην Ευρώπη». «Απαιτείται» συμπληρώνει «ουσιαστική ανασυγκρότηση του αερομεταφορέα, με ανάπτυξη όλων των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων ώστε η χώρα να έχει, όχι μόνο βιώσιμη Ολυμπιακή αλλά και δημόσια εθνική στρατηγική στις αερομεταφορές, όπως εξ άλλου έχουν επιλέξει πολλές χώρες εντός και εκτός Ε.Ε».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024