Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΣΥΝ: Απαράδεκτη και μεθοδευμένη η παραπομπή της Ελλάδας

Δώρα Σγάρτσου - 19 Οκτώβριος 2006, 00:00

«Απαράδεκτη και μεθοδευμένη» πολιτική κίνηση, που αποσκοπεί στην εξαφάνιση του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας, της Ολυμπιακής Αεροπορίας,<...>

χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου, εθνικού και κοινωνικού ρόλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο Συνασπισμός κατηγορεί τις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και της Ν.Δ., για ακολουθούμενη πολιτική απαξίωσης της Ολυμπιακής, που διευκόλυνε την Επιτροπή της Ε.Ε. να παραπέμψει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να εισηγηθεί την επιβολή πρωτοφανών ημερήσιων και εφάπαξ προστίμων. «Την στιγμή που άλλα κράτη-μέλη», όπως σημειώνει «υπερασπίζονται σθεναρά τις αεροπορικές τους εταιρίες και επιβάλουν την επιβίωσή τους (π.χ. Ιταλία για την Alitalia, Γαλλία για την Air France, Πορτογαλία για την TAP, Ισπανία για την Iberia κ.λ.π.)».

Καταλήγοντας ο Συνασπισμός τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιβάλλεται να βάλει φραγμό στις επιδιώξεις της Επιτροπής της Ε.Ε. για επικράτηση 2-3 αερομεταφορέων στην Ευρώπη». «Απαιτείται» συμπληρώνει «ουσιαστική ανασυγκρότηση του αερομεταφορέα, με ανάπτυξη όλων των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων ώστε η χώρα να έχει, όχι μόνο βιώσιμη Ολυμπιακή αλλά και δημόσια εθνική στρατηγική στις αερομεταφορές, όπως εξ άλλου έχουν επιλέξει πολλές χώρες εντός και εκτός Ε.Ε».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top