Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
1ο Διεθνές συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού

Στάσιμη η τουριστική κίνηση της Κύπρου το 2006

Δημήτρης Σταθόπουλος - 20 Οκτώβριος 2006, 00:00

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τουριστική κίνηση στην Κύπρο σύμφωνα με τον κ. Πανίκο Οικονομίδη, ανώτερο περιφερειακό τουριστικό λειτουργό, ο οποίος μιλώντας στο TravelDailyNews επεσήμανε ότι παράγοντες όπως ο πόλεμος στο Λίβανο κράτησαν στάσιμη την τουριστική κίνηση...

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τουριστική κίνηση στην Κύπρο σύμφωνα με τον κ. Πανίκο Οικονομίδη, ανώτερο περιφερειακό τουριστικό λειτουργό, ο οποίος μιλώντας στο TravelDailyNews<...>

επεσήμανε ότι παράγοντες όπως ο πόλεμος στο Λίβανο κράτησαν στάσιμη την τουριστική κίνηση. «...κατά την διάρκεια του πολέμου δεν υπήρξαν ακυρώσεις, ωστόσο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε κρατήσεις με το ξέσπασμα του πολέμου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος αυτή τη στιγμή έχει περίπου 2,3 εκατ. τουρίστες και σύμφωνα με τους ιθύνοντες, πολύ γρήγορα θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Όσο αφορά στην ελληνική αγορά η κυπριακή τουριστική ηγεσία αναμένει σημαντική άνοδο, και όπως αναφέρει ο κ. Οικονομίδης, στρέφουν το ενδιαφέρον τους και προς μικρότερες πόλεις. «Μετά τα μεγάλα αστικά κέντρα, επισκεπτόμαστε και κάνουμε συζητήσεις με μικρότερες πόλεις, καθώς διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αγορές που δεν μας έχουν καθόλου στα προγράμματα τους. Όσο αφορά στα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο θεωρείται η συμβολή του συνεδριακού τουρισμού και για το σκοπό αυτό ετοιμάζεται νέο συνεδριακό κέντρο στη Λεμεσό, συνολικής χωρητικότητας 2.500 συνέδρων. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης διοργανώθηκε το 1ο διεθνές συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό στη Λευκωσία, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στο συνέδριο που οργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμό σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού παρουσιάστηκαν διάφορες πρότυπες περιπτώσεις ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας του WTO κ. Francesco Frangialli αναφέρθηκε στα περιθώρια ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού καθώς και στη σημασία που έχει ο τουρισμός στην οικονομία των χωρών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top