Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεγάλη γιορτή της Ελλάδας και των Ελλήνων συνθετών στο Τόκιο

Δημήτρης Σταθόπουλος - 24 Οκτώβριος 2006, 00:00

Kονσέρτο ελληνο–ιαπωνικής φιλίας, με τίτλο «Δώρα από τη χώρα της ελληνικής μυθολογίας» πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στο KIOI HALL,  το κεντρικότερο μέγαρο μουσικής<...>

του Τόκιο, με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Ιαπωνίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε η γνωστή Ιαπωνική ορχήστρα ΝΗΚ Danyu Orchestra, o καταξιωμένος πιανίστας- συνθέτης, Χρήστος Παπαγεωργίου και η ανερχόμενη πιανίστα, Ευγενία Παπαδήμα, οι οποίοι ανάλαβαν να παρουσιάσουν συνθέσεις των Π. Κούκου, Κ. Κλάβα, Θ. Αντωνίου, Ν. Τέιλορ αλλά και του ιδίου, Χ. Παπαγεωργίου.

Συνεργάτης της εκδήλωσης ήταν η ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο και χορηγοί η εταιρεία CINEGRAM A.E., το Ωνάσειο Ίδρυμα, η Iαπωνική Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων, η QATAR Airwars και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Η ατμόσφαιρα, άκρως εορταστική, πλημμυρισμένη από ήχους ελληνικούς, ενθουσίασε τους Ιάπωνες προσκεκλημένους, οι οποίοι αρνιούνταν να αποχαιρετήσουν τους Έλληνες καλλιτέχνες και συνέχιζαν, όρθιοι, να χειροκροτούν για περισσότερα από δέκα λεπτά, μετά το τέλος της παράστασης.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες εμφανίστηκαν πάλι στη σκηνή και με χαρά επανέλαβαν τη σύνθεση «Τρίπτυχον» του Χρήστου Παπαγεωργίου. Η βραδιά έληξε με δεξίωση, στην οποία παρουσιάστηκαν εκλεκτά ελληνικά κρασιά και ελληνικές συνταγές αλλά και με την υπόσχεση όλων ότι θα επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα, για να ζήσουν ανάλογες υπέροχες βραδιές!

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top